Duurzaamheid en onze jeugd

Leesboeken over duurzaamheid

Borealis

Marloes Morshuis

Joppe woont met honderdtachtig 13-jarige kinderen in kamp Borealis in Alaska. Ze zijn geselecteerd om na een klimaatramp de aarde opnieuw te bevolken. Maar ze zitten er tegen hun wil en Joppe is van plan om zijn vrijheid terug te winnen.

Bekijk dit boek

Waarom is vlees eten slecht voor het milieu?

Veel mensen eten graag een stukje vlees. Maar bij het produceren van vlees komen veel schadelijke stoffen vrij. Hoe het werkt zie je in dit filmpje.

Meer over veeteelt

Kan een auto rijden op poep?

Hoe kan poep er voor zorgen dat je auto op schone brandstof rijdt? Door het om te zetten naar biogas! Hoe dat werkt, zie je in dit filmpje.

Meer over biomassa

Zo maak je zelf een zonneklok

Om zelf een klok te maken heb je alleen een stok, een horloge en een stuk stoepkrijt nodig. Benieuwd hoe het werkt? Bekijk dan dit filmpje.

Meer over de zon

Alles over de aarde

Wat is CO2?

CO2 is een broeikasgas. Als er teveel CO2 in de lucht komt, warmt de aarde op. Dat noemen we het broeikaseffect. In dit filmpje van QuestJunior legt Boy uit hoe het werkt.

Meer over het broeikaseffect

10 kilo afval per week

Stop met afval storten

In Nederland produceren we gemiddeld 10 kilo afval per persoon per week. Dat is behoorlijk veel. Hoe kunnen we dat verminderen? Stoppen met storten! De Buitendienst legt het uit in dit filmpje.

Filmpje over afval

Niet zo duurzaam