Activiteiten in de maand april: reis met ons mee...

Bibliotheek IJmond Noord viert in 2019 haar 100-jarige bestaan. Iedere maand zijn er activiteiten rond een speciaal thema of gericht op een speciale doelgroep. In april staan reizen en reisboeken centraal.

Win je mooiste vakantiefoto op canvas
(hele maand)

Stuur je mooiste vakantiefoto in via Facebook of mail (info@obijmond.nl) en vertel in maximaal 100 woorden waarom dit je mooiste foto is. De leukste of mooiste inzending ontvangt de foto afgedrukt op canvas.

Lees boeken uit de hele wereld!
(hele maand)

In bibliotheek Beverwijk en Heemskerk ligt een ingepakt 'wereldboek' voor onze klanten klaar! We vertellen niet welk boek het is, alleen in welk werelddeel het zich afspeelt. De boeken zijn te leen vanaf 13.00 uur bij de klantenservice.

Feest op onze jeugdafdeling!
vestiging Beverwijk

De Kamercommissie zorgt deze heel maand voor een uitdagend en feestelijk programma op de jeugdafdeling. Ze hebben zelf quizen gemaakt, op de kasten hangen opdrachten, ze hebben boeken over reizen uit de kasten gehaald, er is van alles te doen. En op 10 april is er een extra feestelijke middag georganiseerd, met voorlezen, en iets met een tent en kampvuur….?

Schrijf een reisverhaal en maak kans op een reischeque
(hele maand)

Schrijf je eigen reisverhaal in maximaal 250 woorden en maak kans op een reischeque, beschikbaar gesteld door TUI reisbureau Beverwijk.

Kom proeven van de wereld!
woensdag 10 april Heemskerk
woensdag 17 april Beverwijk
14.00 – 16.00 uur

Leerlingen van de praktijkschool van het Kennemer College verzorgen heerlijke wereldse hapjes, die wil je niet missen!

Slim op reis: handige apps voor elke reiziger
Donderdag 11 april
20.00 – 22.00 uur
toegang gratis

We zijn er gek op, gratis reis-apps die ons het reizen nog een stukje gemakkelijker maken. Apps kunnen deuren openen naar nieuwe werelden of ze maken het reizen net een beetje beter betaalbaar, waardoor je nóg meer van het reizen kunt genieten. Sipke Fluitman bespreekt de leukste en handigste.

Fiets mee met Gijs en Aimée!
Donderdag 18 april
20.00 – 22.00 uur
vestiging Beverwijk
toegang gratis, aanmelden via de website of de klantenservice

Gijs van Middelkoop ontdekt samen met zijn Aimée de wereld op de fiets. Hij schreef drie leuke boeken over zijn tochten door Amerika, Canada en Japan.
In deze gratis lezing vertelt hij over zijn vierde reis, door Australië.
Bezoekers maken kans op een gesigneerd boek. Vooraf aanmelden.

Kijk in de agenda voor de volledige beschrijving van de activiteiten of neem de flyer mee!