Leren lezen is een feest!

Bibliotheek IJmond Noord viert in 2019 haar 100-jarige bestaan. Iedere maand zijn er activiteiten rond een speciaal thema of gericht op een speciale doelgroep. In februari staat laaggeletterdheid centraal.

Taalhuis

Een bijsluiter lezen. De weg vinden in een stad die je niet kent. Je reiskosten declareren op je werk. Online je belastingaangifte doen.
Voorlezen aan je kinderen of kleinkinderen. Makkelijke, alledaagse bezigheden? Niet voor iedereen.

Het Taalhuis helpt je de eerste stap te zetten wanneer je beter wilt worden in taal of als je (beter) wilt leren omgaan met de computer.
Een Taalhuis is een ontmoetingsplek voor iedereen die moeite heeft met taal, rekenen of digitale vaardigheden.

Tijdens Leren lezen is een feest! staat het Taalhuis IJmond centraal.

Feestelijke middag

Bezoek dinsdag 26 februari de gratis theatervoorstelling door het Basta Theater. Deze voorstelling voor volwassenen gaat over mensen die in allerlei situaties terechtkomen waarin het lastig blijkt te zijn als je niet of nauwelijks kunt lezen.

Kinderen kunnen tijdens de voorstelling in het Cultuurhuis meedoen aan een djembé-workshop.

Na de voorstelling is er een informatiemarkt. Er zijn dan ook allerlei (taal)workshops waaraan je gratis mee kunt doen.

Het Taalhuis IJmond is een samenwerkingsverband tussen alle taalaanbieders in de regio IJmond.

Programma: Leren lezen is een feest!

Vestiging Heemskerk, dinsdag 26 februari van 15.00 – 17.00 uur

15.00 - 16.00 uur: Theatervoorstelling voor volwassenen door het Basta Theater

16.00 - 17.00 uur: Informatiemarkt en taal(workshops)

Voor de kinderen van 4 – 12 jaar is er van 15.00 - 16.00 uur een djembé-workshop in het Cultuurhuis.

Gratis toegang

Toelichting (taal)workshops

• Taalcarrousel: Wil je de taal oefenen of anderstaligen helpen met het Nederlands? Kom dan naar de workshop Taalcarrousel.
  • Letterbende: Doe mee en oefen op speelse wijze je woordenschat en taalbegrip. Voor zowel kinderen als volwassenen.
  • Crea-workshop: Ben je graag creatief bezig? Schuif aan en oefen ondertussen de taal.
  • Leeskringen: Beleef samen hoe plezierig het lezen van een boek is.
  • Heemskerk leest voor! / Heemskerk leest mee! en De VoorleesBV: een enthousiaste voorleesvrijwilliger leest voor aan ouder(s) en kind(eren).