Pas op! Spanning in de bieb!

Bibliotheek IJmond Noord viert in 2019 het 100-jarig bestaan. Iedere maand zijn er activiteiten gericht op een speciale doelgroep of gericht op een speciaal thema. Juni wordt een maand vol spanning. De volgende activiteiten staan op het programma:

Griezelkleurplaat
Doe mee met deze kleurwedstrijd en maak kans op een boek!

Van 1 t/m 22 juni is er een kleurwedstrijd in de bibliotheek voor 4- tot 8-jarigen.
Haal je kleurplaat op in de bibliotheek en lever hem daar ook weer in als je klaar bent met kleuren. We hangen alle kleurplaten in de bibliotheek op.

De prijswinnaars krijgen bericht en op woensdagmiddag 26 juni om 15.00 uur is de prijsuitreiking in vestiging Beverwijk.

Peutergriezelverhalen voorlezen aan jonge kinderen
De hele maand juni worden er in vestiging Beverwijk en Heemskerk iedere woensdagochtend van 11.00 - 11.30 uur peutergriezelverhalen voorgelezen aan kinderen van 0 tot 4 jaar.

De toegang is gratis.

Break-in-box: Het geheim van Professor Rövers
Kun jij het geheim van de Professor Rövers ontrafelen? Probeer de geheimzinnige kist uit de persoonlijke collectie van de professor te openen en ontdek wat ze al die tijd verborgen heeft gehouden!

Datum: vrijdag 7 juni
Tijd: 14.00 - 18.00 uur. Er kan per uur ingetekend worden:
van 14.00 - 15.00 uur/ 15.00 - 16.00 uur/ 16.00 - 17.00 uur/ 17.00 - 18.00 uur. Ieder uur start een nieuwe sessie die ongeveer 45 minuten duurt.
Plaats: Digilokaal, vestiging Beverwijk

Leeftijd: 10 - 14 jaar. Eventueel mogen (groot)ouders meedoen.
Aantal deelnemers: maximaal 8 per sessie
Toegang: gratis maar wel van tevoren aanmelden

Roald Dahl-diner
Een driegangendiner in samenwerking met restaurant Halfweg, waarbij smakelijke gerechten uit de boeken van Roald Dahl worden afgewisseld met het voorlezen van zijn bizarre, spannende en grappige verhalen voor volwassenen.

Datum: donderdag 13 juni
Tijd: vanaf 19.00 uur
Plaats: restaurant “Halfweg”, Hoogdorperweg 19, 1965 NB Heemskerk
Het diner vindt plaats in de ‘Jachtkamer’ op de bovenverdieping. Deze is helaas niet toegankelijk voor mindervaliden.
Aantal deelnemers: maximaal 30 personen
Het diner inclusief vermaak kost € 39,- inclusief 3 consumpties. Vrienden van de bibliotheek krijgen € 5,- korting.
Eet je graag vegetarisch, dan kun je dat bij het reserveren aangeven.

Reserveer hier voor het Roald Dahl-diner!

Moord in de bibliotheek
De deelnemers gaan tijdens dit moordspel in groepjes proberen antwoord te geven op drie vragen: Wat is het moordwapen, wat is het motief en wie is de dader?

Datum: zondag 16 juni, tijdens Beverwijk Uit de Kunst
Tijd: 16.00 - 18.00 uur
Plaats: vestiging Beverwijk
Aantal deelnemers: maximaal 40 personen
Toegang: gratis, wel graag vooraf aanmelden

Griezeltalentenlab: Workshop Griezelige Wetenschap
Doe mee en bewonder de meest griezelige proefjes van Mad Science. Er zijn bubbelende drankjes, magische bellen en zelfs een geest in een fles. Speel zelf de zombie in de mist van droogijs en maak tot slot je eigen griezelslijm om mee naar huis te nemen!

Datum: woensdag 26 juni
Tijd: 15.00-17.00 uur