“Schrijf” een stiftgedicht tijdens het Vrolijke Festival

14 mei 2022, van 14:00 tot 17:00 | Kerkplein Beverwijk

Kosten: Gratis

Bezoek zaterdag 14 mei ook gratis het Vrolijke Festival van de Kleine Kunsten en “schrijf” dan met of zonder wat hulp van onze stadsdichters ook even een stiftgedicht(je). Leuk om eens uit te proberen! En word je vandaag lid van de bibliotheek, dan heb je een voordeeltje!

Het Vrolijke Festival

Deze zaterdag staat het Kerkplein tussen 14.00 en 22.00 uur vol goochelaars, illusionisten, vuurspuwers, acrobaten, steltlopers, verhalenvertellers, muzikanten, bands, dansers, workshops, dichters en troubadours. Daarnaast is er volop eten en drinken aanwezig om dit spektakel helemaal af te maken. Meer informatie vind je hier.

Een stiftgedicht, wat is dat nou weer?

Een stiftgedicht ontstaat niet door te schrijven, maar door te schrappen.
Met een markeerstift schrap je in een bestaande gedrukte tekst woorden of delen van woorden. Tot wat overblijft een gedicht vormt, dat niets meer met de oorspronkelijke tekst te maken hoeft te hebben.

“Schrap” er ook eentje!

Tussen 14.00 en 17.00 uur kun je bij het bibliotheekkraampje terecht waar stadsdichters Doris Schyns en Emiel Heilig je graag bijstaan bij het maken van je waarschijnlijk allereerste stiftgedicht!

Vandaag bibliotheeklid worden loont!

Word jij (18+) vandaag tijdens het Vrolijke Festival vóór 16.00 uur bibliotheeklid, dan betaal je geen inschrijfkosten (€ 4,-) en krijg je een fraaie, door een Beverwijks kunstenaar ontworpen biebtas (ter waarde van € 3,-) cadeau. Je kunt kiezen uit vier ontwerpen.

Tot 18 jaar is het bibliotheeklidmaatschap gratis. Word jij (18-) vandaag lid, dan betaal je naturlijk ook geen inschrijfkosten. Jij krijgt dan een speciale kinderbiebtas cadeau.