Denken aan “jij” en je eigen identiteit tijdens de Boekenweek

11 maart 2023 t/m 19 maart 2023 | beide vestigingen

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Kom tijdens de Boekenweek naar de bibliotheek en ontdek nog meer over je eigen identiteit met behulp van onze talloze boeken. Want hoe beter wij onszelf leren kennen, hoe beter wij ook anderen kunnen begrijpen.

Ik ben alles

De zoektocht naar onze eigen identiteit is herkenbaar bij iedereen ongeacht cultuur, leeftijd of sociale plek. En juist boeken helpen om onszelf en anderen beter te leren kennen door in de huid te kruipen van personages die we niet kennen. En ook door ons onder te dompelen in culturen, geloofsovertuigingen, seksualiteiten of leefwijzen ons (nog) onbekend zijn. Leer jezelf, en indirect, ook anderen beter kennen met dit thema van de Boekenweek dit jaar.

Over de campagne

De Boekenweek is het grootste jaarlijkse lezersfeest van Nederland. Er is een boek voor iedereen; om jezelf te herkennen in een karakter of juist in de schoenen te staan van een personage in een compleet onbekende situatie. Boeken stellen ons in staat om ons onder te dompelen in
bekende maar ook juist nieuwe situaties en leert ons nieuwe perspectieven.
Literatuur geeft de vrijheid aan lezers om de veelzijdigheid van hun identiteit te verkennen door middel van hun inlevingsvermogen. Hierdoor leren wij onszelf en anderen beter kennen. Met z’n allen maken we de Boekenweek tot het grootse en inspirerende lezersfeest van Nederland. Van de Boekenweek krijg je zin om te lezen!

Boekenproeverij

Tijdens de boekenweek zal de Online Boekenclub een speciale Boekenweek Boekenproeverij organiseren die in het kader van het thema van de Boekenweek 'Ik ben alles' staat.