Fasten your seatbelt en reis mee naar New York

30 maart 2021, van 20:00 tot 22:00 | Online

Kosten: gratis

We kunnen niet wachten tot we er weer opuit mogen. Fysiek op reis kan de eerste maanden van 2021 nog niet, maar samen met BureauBoeiend organiseren wij drie virtuele citytrips en bekijken we de kunst in Florence, Madrid en New York.

In deze derde lezing neemt kunsthistoricus Krzysztof Dobrowolski-Onclin je virtueel mee op kunstreis naar New York. Hier aan de overkant van de oceaan komt alle diversiteit en rijkdom van de stad aan de orde.

Natuurlijk krijg je een historisch overzicht van de ontwikkeling van de nederzetting Nieuw-Amsterdam tot de huidige wereldstad. Daarin is veel ruimte voor hoe de kolonie Nieuw-Nederland eruitzag en wat we daar tegenwoordig nog van zien. We buigen ons over de explosieve groei en de immigratie in de negentiende eeuw. Met die groei volg je de architectuurstijlen: historiserende wolkenkrabbers in de vorm van een kathedraal, de prachtige art deco, het strakke modernisme en tot slot het postmodernisme.

Sinds de Tweede Wereldoorlog is New York een van de onbetwiste kunstcentra van de wereld. Vooraanstaande musea met rijke collecties, invloedrijke galeries en wereldberoemde kunstenaars zetten er al decennia lang de toon.

Wil je ook de lezing over Florence bijwonen? Klik dan hier.

Wil je ook de lezing over Madrid bijwonen? Klik dan hier.

Hoe werkt het?

Meld je aan via de oranje knop hieronder. Je volgt de lezing thuis op je eigen computer of tablet via het programma Zoom. Zo zie je alle afbeeldingen en hoor je Krzysztof praten. Bovendien kun je hem vragen stellen.

Je ontvangt op de dag van de lezing rond 10.30 uur een e-mail met de inloggegevens. Heb je om 11.00 uur nog niets ontvangen, kijk dan in je spambox.