Ga je mee naar Madrid!

16 februari 2021, van 20:00 tot 22:00 | Online

Kosten: gratis

We kunnen niet wachten tot we er weer opuit mogen. Fysiek op reis kan de eerste maanden van 2021 nog niet, maar samen met BureauBoeiend organiseren wij drie virtuele citytrips en bekijken we de kunst in Florence, Madrid en New York.

In deze tweede lezing neemt kunsthistoricus Krzysztof Dobrowolski-Onclin je virtueel mee op kunstreis naar Madrid.

Madrid werd pas in de zestiende eeuw de hoofdstad van Spanje. Boze tongen beweerden toen dat er behalve het koninklijke hof niets te beleven was. Wel, dat is veranderd. De gezellige wijk Chueca, de grootstedelijke straat Gran Vía en wereldberoemde musea als het Prado, het Reina Sofía en het Thyssen-Bornemisza geven Madrid de mix die de grootste Spaanse metropool zo aantrekkelijk maakt.

Tijdens deze online lezing 'bezoek' je de koninklijke paleizen van Madrid, hoor je interessante anekdotes en zie je een heleboel kunst van de grote Spaanse meesters, zoals Diego Velázquez. Bovendien maak je een uitstapje naar het grote paleis annex klooster El Escorial in de heuvels buiten de stad...

Wil je ook de lezing naar Florence bijwonen? Klik dan hier.

Wil je ook de lezing naar New York bijwonen? Klik dan hier.

Hoe werkt het?

Meld je aan via de oranje knop ‘Reserveren’ hieronder. Je volgt de lezing thuis op je eigen computer of tablet via het programma Zoom. Zo zie je alle afbeeldingen en hoor je Krzysztof praten. Bovendien kun je hem vragen stellen.

Je ontvangt op de dag van de lezing rond 10.30 uur een e-mail met de inloggegevens. Heb je om 11.00 uur nog niets ontvangen, kijk dan in je spambox.