Ga mee op kunstreis naar Florence!

19 januari 2021, van 20:00 tot 22:00 | Online

Kosten: gratis

We kunnen niet wachten tot we er weer opuit mogen. Fysiek op reis kan de eerste maanden van 2021 nog niet, maar samen met BureauBoeiend organiseren wij drie virtuele citytrips en bekijken we de kunst in Florence, Madrid en New York.

In deze eerste lezing neemt kunsthistoricus Krzysztof Dobrowolski-Onclin je virtueel mee op kunstreis naar Florence.

In Florence kom je ogen tekort. In deze lezing geven we jou een mooie selectie van de immense rijkdom van de kerken, kloosters, musea en paleizen.

Als je van Florence houdt, dan houd je van de renaissance. En andersom. De hoofdstad van Toscane heeft dan ook veel voortgebracht wat wij nu tot de absolute top van de kunst rekenen. Ghiberti, Michelangelo, Da Vinci en talloze andere kunstenaars uit de periode van de 'wedergeboorte van de kunst' hebben er hun sporen achtergelaten. Masaccio's fresco's in de Santa Maria Novella gelden als de eerste waar het perspectief correct is toegepast. De uitvinding daarvan staat op naam van Brunelleschi, de architect die in 1436 de dom van de stad van een koepel voorzag. Niet zomaar eentje, maar een koepel met de grootste diameter ter wereld.

In een chronologisch opgebouwd verhaal laten wij je zien hoe Florence zich van een Romeinse nederzetting tot een machtscentrum ontwikkelde.
De nadruk van de lezing ligt op de kunst: de fresco's van Giotto in de Santa Croce, de collectie van het Uffizi (een van de belangrijkste musea ter wereld) en de architectuur en aankleding van de dom, de campanile en het baptisterium passeren de revue.

Wil je ook de lezing over Madrid bijwonen? Klik dan hier.

Wil je ook de lezing over New York bijwonen? Klik dan hier.

Hoe werkt het?

Meld je aan via de oranje knop hieronder. Je volgt de lezing thuis op je eigen computer of tablet via het programma Zoom. Zo zie je alle afbeeldingen en hoor je Krzysztof praten. Bovendien kun je hem vragen stellen.

Je ontvangt op de dag van de lezing rond 10.30 uur een e-mail met de inloggegevens. Heb je om 11.00 uur nog niets ontvangen, kijk dan in je spambox.

Mocht je nog op het laatste moment hebben aangemeld, dan kun je via deze link inloggen. Mocht het niet lukken dan kun je tot 19.55 uur bellen met nummer 06 23440735.