Haal gratis het boek 'Mevrouw mijn moeder' tijdens Nederland Leest

1 november 2022 t/m 30 november 2022 | beide vestigingen

Kosten: gratis

Je kunt dit boek de hele maand november gratis ophalen in de bibliotheek. Maar op=op!

Mevrouw mijn moeder

Het boek Mevrouw mijn moeder van Yvonne Keuls is een meeslepend en ontroerend verhaal over de Indische wortels van haar familie, over de repatriëring naar Nederland, de vestiging van het gezin in Den Haag en de herinneringen en verhalen van vroeger. Mevrouw mijn moeder is een ode aan de vertelkunst – een prachtig, met veel humor geschreven, persoonlijk en ontwapenend boek, dat bekroond werd met de Publieksprijs 1999.

Campagne Nederland Leest

Nederland Leest is een bibliotheekcampagne van stichting CPNB ter bevordering van het lezen van boeken met ieder jaar een ander thema. In het hele land worden er in de maand november activiteiten georganiseerd voor Nederland Leest om lezers met elkaar te verbinden.

Oud worden, jong blijven

Het thema voor Nederland Leest dit jaar is 'Oud worden, jong blijven'.
De afgelopen jaren was een periode waarbij we ons meer bezig zijn gaan houden met onze gezondheid. Oud worden willen we allemaal, maar tegen het proces van ouder worden kunnen we best opzien. Hoe blijf je fit en vitaal? En hoe zorg je ervoor dat je in elke levensfase contact houdt met je medemens? De bibliotheek is dé plek waar je anderen kunt ontmoeten en waar je met elkaar hierover in gesprek kunt gaan.

Pop-up leeskring

Haal zo snel mogelijk jouw exemplaar van het gratis boek en lees dit vòòr 30 november en schuif daarna aan bij onze eenmalige pop-up leeskring om mee te praten over dit boek en het thema ‘Oud worden, jong blijven’. Deze pop-up leeskring wordt georganiseerd door leden van de online Boekenclub.