We zijn tijdelijk gesloten

De bibliotheken zijn gesloten. De tijdelijke inleverbus in vestiging Beverwijk is geopend.
Omdat jij niet naar ons kunt komen, komen wij naar jou toe. Bestel je boeken hier.

"Uitverkocht": Het Impressionisme, een online lezing

8 april 2021, van 20:00 tot 22:00 | Online

Kosten: deelname gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

De losse penseelstreken van de impressionisten bepalen al meer dan een eeuw onze kijk op de moderne kunst. Tentoonstellingen van Claude Monet, Berthe Morisot of Auguste Renoir zijn gedoemd blockbusters te worden. Maar zo is het niet begonnen.

Hoe dan wel?

In de jaren 1860 ontwikkelde een groep voornamelijk jonge kunstenaars een nieuwe kijk op de kunst. Zij schilderden niet meer in de door de academie voorgeschreven stijl van geïdealiseerde naakten, maar zetten vlug en vaak schetsmatig een indruk op het doek.
In het Frans een ‘impression’ en daar komt ‘impressionisme’ vandaan. De eerste kritieken waren negatief, om het heel voorzichtig uit te drukken. Het duurde jaren voor de kunstenaars op brede waardering konden rekenen, maar uiteindelijk is die er gekomen. En hoe.

In deze lezing vertelt Krzysztof Dobrowolski-Onclin wat het impressionisme inhoudt, wie de belangrijke schilders uit deze stroming waren en hoe de waardering voor de stroming zich heeft ontwikkeld. 

Eerdere deelnemers aan lezingen verzorgd door Bureau Boeiend, en uiteraard wij zelf ook, zijn zeer enthousiast over de deskundigheid van Krzysztof en de manier waarop hij zijn kennis overdraagt. Een regelrechte aanrader dus! Wacht niet te lang met aanmelden want alle eerdere lezingen door Krzysztof waren in een mum van tijd volgeboekt!

Jammer voor wie deze lezing ook nog graag wilde volgen, maar ook hiervoor is het maximum aantal aanmeldingen bereikt. 

Hoe werkt het?

Deelnemers volgen de lezing thuis op de eigen computer of tablet via het programma Zoom. Zo zie je alle afbeeldingen en hoor je Krzysztof praten. Bovendien kun je hem vragen stellen.

Je ontvangt op de dag van de lezing rond 10.30 uur een e-mail met de inloggegevens. Heb je om 11.00 uur nog niets ontvangen, kijk dan in je spambox.

Mocht je onverhoopt de mail met de link niet ontvangen hebben dan staan hieronder de link en eventuele inloggegevens:

link

meeting ID: 823 5161 1935
wachtwoord: Morisot

Bij inlogproblemen kun je tussen 19.45 en 19.55 contact opnemen met 06 23440735

Het afgebeelde schilderij is ....

Het hierbij afgebeelde schilderij is geschilderd door Berthe Morisot. Het heet Dans la salle à manger (In de eetkamer). Het is geschilderd in 1886. Het schilderij bevindt zich in de collectie van de National Gallery of Art in Washington D.C. waar het bekendstaat als In the Dining Room. Zie voor een grotere afbeelding en meer informatie Wikipedia. Klik daar op de afbeelding voor een uitvergroting ervan.