We zijn tijdelijk gesloten

De bibliotheken zijn gesloten. De tijdelijke inleverbus in vestiging Beverwijk is geopend.
Omdat jij niet naar ons kunt komen, komen wij naar jou toe. Bestel je boeken hier.

Het is een complot!

11 maart 2021, van 19:30 tot 20:30 | Online

Kosten: gratis na inschrijving vooraf

De Bibliotheek IJmond Noord organiseert donderdag 11 maart 2021 van 19.30 tot 20.30 uur een gratis te volgen online bijeenkomst over complotdenkers.

Vincent Tijms werkt bij het Instituut voor Interdisciplinaire Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Hij bespreekt in deze sessie wat we wel en niet weten over complotdenkers en waarom psychologen en sociologen bekvechten over hoe serieus we ze moeten nemen.

Het is goed om kritisch vragen te stellen bij wat je allemaal om je heen ziet en hoort. Maar soms leidt dat tot vreemde overtuigingen. Bijvoorbeeld dat vaccinaties microchips bevatten en je DNA aanpassen. Of dat 5G een complot van de elite is en dat die elite bestaat uit bloed drinkende perverselingen die in de holle aarde feestvieren. Er zijn misschien weinig mensen die dit allemaal echt geloven, maar toch lijkt een groeiende groep met dit soort ideeën te spelen. Waarom? Wat is de aantrekkingskracht van deze theorieën? En hoe komt iemand er toe om deze ideeën met geweld te verdedigen?

Hoe werkt het?

Schrijf je gratis in via onderstaande knop.

Je volgt de workshop of lezing thuis op je eigen computer of tablet.

Je kunt de lezing volgen via de volgende link.
Klik hier om deel te nemen.

Je kunt deze link gebruiken vanaf 18.00u, de lezing begint om 19.30.

Je ontvangt op de dag van de workshop rond 15.00 uur een e-mail met de inloggegevens.
Heb je om 15.00 uur nog niets ontvangen, kijk dan in je spambox.

Let op, we kunnen de link alleen rechtstreeks toesturen aan degene die de kaartjes heeft besteld.
Heb je zelf  kaartjes besteld voor iemand anders, stuur de e-mail met de link dan door.

Op de dag van de activiteit is de weblink ook te vinden op de website van de bibliotheek.
Hulp nodig?
Je kunt altijd even bellen naar de bibliotheek (0251-261884). We helpen je graag.