Hoe voorkom je online oplichting en datingfraude?

3 juni 2021, van 20:00 tot 21:30 | Online

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Maria Genova, schrijfster van onder meer ‘Komt een vrouw bij de h@cker’, ‘Sexy selfies’ en het onlangs verschenen boek ‘Ik was het duivelskind’ geeft deze online masterclass / lezing.

Van datingfraude tot nepwebshops: de criminelen zijn steeds vaker online. Nepprofielen op het internet kunnen bijzonder overtuigend zijn. Slachtoffers zijn vaak tienduizenden euro’s kwijt. Maar hoe doen ze dat precies? Waarom trappen daar steeds meer mensen in, terwijl iedereen denkt dat het hem of haar niet overkomt? Hoe kun je een dating-oplichter ontmaskeren, hoe kun je ervoor zorgen dat je niet bij een nepwebshop bestelt of opgelicht wordt op Marktplaats? Wat levert een aangifte op en zijn er manieren om je geld terug te krijgen?

Het aantal slachtoffers is inmiddels ontelbaar. Slechts weinigen durven te vertellen wat hen overkomen is. In deze masterclass spreken we ook live met iemand die via een game in handen kwam van een pedo. Mandy is bereid om haar schrijnende verhaal te vertellen om te laten zien hoe geraffineerd pedofielen online te werk gaan. Ook datingfraudeurs die het op ouderen voorzien hebben, gebruiken soortgelijke technieken.    

Na deze masterclass herken je de verschillende vormen van online oplichting en inpalmen, en kun je ook voorkomen dat je bankrekening leeggetrokken wordt. 

Docent is Maria Genova, schrijfster van onder meer ‘Komt een vrouw bij de h@cker’, ‘Sexy selfies’ en het onlangs verschenen boek ‘Ik was het duivelskind’. 

De masterclass is online op donderdag 3 juni om 20.00 uur en iedereen kan meedoen. Aanmelden kan via onderstaande knop.