Kankercafé

26 september 2022, van 10:00 tot 12:00 | Vestiging Beverwijk, Betje Wolff

Kosten: gratis

Voor mensen die kanker hebben of hadden was in deze regio weinig gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Samen met Bibliotheek IJmond Noord heeft oncologiefysiotherapeut JoAnne van Yperen een Kankercafé opgezet. Voor iedereen die kanker heeft of had en voor hun naasten. Elke vierde maandag van de maand wordt er onder het genot van een kopje koffie of thee een presentatie gegeven rond een ander thema. Zo hopen wij alle informatie die tijdens het ziekteproces op je afkomt te verduidelijken. Natuurlijk is er ook gelegenheid om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan.

Voor wie is het Kankercafé?

Voor iedereen die kanker heeft of heeft gehad en hun naasten, zoals partners of kinderen.

Waar is het Kankercafé?

Je bent van harte welkom in onze zaal Betje Wolff in de bibliotheekvestiging Beverwijk, Kerkplein 5.

Maandag 26 september start het Kankercafé met een presentatie over het thema omgaan met kanker: hoe nu verder? Eerst krijg je te horen dat je kanker hebt. Dan volgt een lange periode met behandelingen en klachten. En dan: gefeliciteerd, u bent klaar met de behandelingen, we zien u weer over drie maanden... Wat moet je dan? Hoe ga je om met onzekerheid en hoe pak je je leven weer op? Vandaag gaan we in op verschillende manieren van omgaan met kanker. En we bespreken oefeningen die je helpen om weer grip op je leven te krijgen. Meer info en het complete programma vind je op www.kankercafe.nl.

Toegang is gratis en vooraf aanmelden is niet noodzakelijk.

JoAnne van Yperen – Fysioview:

“Vanuit mijn ervaring als oncologiefysiotherapeut merk ik dat er behoefte is aan contact met anderen die vergelijkbare ervaringen hebben. Zo kwam ik op het idee voor een Kankercafé.“