Kerst in Heemskerk

17 december 2022, van 11:30 tot 15:30 | Heemskerk

Kosten: gratis

Het meisje met de zwavelstokjes heeft het koud. Brrrrr.. Gelukkig kunnen wij haar helpen – maar daar hebben we jouw hulp bij nodig! Kom op zaterdag 17 december naar ons kerstfeest in Heemskerk en verzin met ons een nieuw, gelukkiger einde voor dit verdrietige sprookje. Of doe mee aan een van onze vele andere activiteiten!

Er is van alles te beleven, ontdekken, horen, maken, leren en zien. Cultuurhuis Heemskerk en Bibliotheek IJmond Noord slaan de handen ineen om op het Kerstfeest op 17 december zoveel mogelijk Kerstwonderen te vervullen.

Kerst in Heemskerk

Op 17 december komen onze boeken tot leven. Kom je ook? We hebben je ideeën hard nodig! Hoe bijvoorbeeld, kunnen we een verdrietig sprookje een mooi nieuw eind geven? En welke verhalenwerelden kun jij allemaal (na)bouwen van blokken die licht geven?

Cultuurhuis Heemskerk en Bibliotheek IJmond Noord hebben de handen ineengeslagen voor een afwisselend kerstprogramma van muziek, verhalen, voorstellingen, bouwen met lichtgevende LEGO® blokken en meer. Het Kerstfeest vindt plaats op verschillende locaties in Heemskerk: in de Dorpskerk, op het Nielenplein en natuurlijk op het Maerten van Heemskerckplein. Daar zijn allerlei activiteiten in de hal van het gemeentehuis, in lokaal B1, op het cultuurhuisplein en natuurlijk in de Bibliotheek.

Programma van de Bibliotheek

• 11.30 - 13.30 uur: X-mas TalentenLab: Kersttaferelen bouwen met LEGO® Light Stax - lichtgevende bouwstenen
  • 12.00 - 12.15 uur: Vertelvoorstelling (Het meisje met de zwavelstokjes)
  • 13.00 - 13.15 uur: Vertelvoorstelling (Het meisje met de zwavelstokjes)
  • 14.00 - 14.15 uur: Vertelvoorstelling (Het meisje met de zwavelstokjes)
  • 14.45 - 15.30 uur: Schrijfworkshop: Schrijf je eigen kerstverhaal

X-mas TalentenLab

Light Stax zijn lichtgevende bouwblokjes, zoals LEGO® die heeft. Daarmee kun je de mooiste kersttaferelen maken, zoals een cadeautje of een kerstboom. Gebruik vooral je eigen fantasie om iets moois te maken. Leeftijd: van 6 tot 12 jaar.

Vertelvoorstelling Het meisje met de zwavelstokjes

In deze vertelvoorstelling word je meegenomen naar de tijd van de Deense schrijver Hans Christian Andersen, die zijn beroemde verhaal ‘Het meisje met de zwavelstokjes’ al in 1845 schreef. Warm je handen in deze koude decembernacht aan de zwavelstokjes van het meisje in de sneeuw. Ze is helemaal alleen… Gaat het wel goed met haar? Misschien kunnen we haar helpen! Speel mee in onze vertelvoorstelling van het Deense sprookje van Hans Christian Andersen. Samen kunnen we dit verdrietigste van alle sprookjes omtoveren tot een waar kerstfeest.

Kinderen van alle leeftijden zijn uitgenodigd mee te denken, spelen en helpen een wonderschoon nieuw eind voor deze voorstelling te maken.

Schrijf je eigen kerstverhaal

Aan alle sprookjes komt een eind, maar dat is niet altijd lang en gelukkig… Neem nou dat meisje met de zwavelstokjes! Voor haar kunnen we toch wel een mooier eind bedenken?! Daar hebben we jou voor nodig. Schrijf 17 december met ons mee aan een klein kerstwonder, zodat we haar een gelukkig nieuw jaar in kunnen wensen. Heb je altijd je eigen kerstverhaal willen schrijven? In deze schrijfworkshop leer je hoe je dit het beste kunt doen.

Deze schrijfworkshop is voor kinderen van 8 jaar en ouder.

Meedoen is gratis

Aanmelden voor al onze activiteiten is niet nodig, kom gewoon langs in vestiging Heemskerk. Je kunt gratis meedoen.