Kunstlezing 'Graffiti & street art'

16 juni 2021, van 20:00 tot 22:00 | Online

Kosten: deelname is gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Het is esthetiek op straat, die niet altijd opvalt. Is graffiti hetzelfde als street art? Niet helemaal. Het subtiele verschil komt in de lezing aan de orde.

Neem nou zo'n muurschildering in Krakau als hiernaast. Dit ontstaat niet in een nacht, maar is vaak de vrucht van een street art festival of een overheidsopdracht. En geef toe, hebben we liever een afbladderende muur bij een troosteloze parkeerplaats of een schilderij met een verhaal?

Niet alleen het onontbeerlijke idioom van graffiti komt aan de orde, maar ook de verschillende stromingen en technieken. Ook maak je kennis met kunstenaars die niet in een brede kring bekend zijn en zie je enkele bijzondere centra van street art, zoals het Poolse Lodz.

Deze kunstlezing wordt verzorgd door Krzysztof Dobrowolski-Onclin van Bureau Boeiend. Eerdere deelnemers aan de (steden)kunstreizen, en uiteraard wij zelf ook, zijn zeer enthousiast over de deskundigheid van Krzysztof en de manier waarop hij zijn kennis overdraagt. Een regelrechte aanrader dus! Wacht niet te lang met aanmelden want alle eerdere lezingen door Krzysztof waren in een mum van tijd volgeboekt!

Hoe werkt het?
Aanmelden kan via de oranje knop die hieronder staat. Je volgt de lezing thuis op je eigen computer of tablet via het programma Zoom. Zo zie je alle afbeeldingen en hoor je Krzysztof praten. Bovendien kun je hem vragen stellen. Je ontvangt op de dag van de lezing rond 10.30 uur een e-mail met de inloggegevens. Heb je om 11.00 uur nog niets ontvangen, kijk dan in je spambox.

Mocht er toch iets niet goed zijn gegaan met het verzenden van de link dan kun je onderstaande link gebruiken.
Heb je problemen met inloggen dan kun je tussen 19.45 en 19.55 uur bellen met nummer 06 2344 0735. 

Link voor de lezing

meeting ID: 815 9363 0852

wachtwoord: spuitbus