We zijn tijdelijk gesloten

De bibliotheken zijn gesloten. De tijdelijke inleverbus in vestiging Beverwijk is geopend.
Omdat jij niet naar ons kunt komen, komen wij naar jou toe. Bestel je boeken hier.

Lente op ’t plein - Leestafel ‘Op weg’ – Reizen in boeken

26 april 2021, van 14:00 tot 15:00 | online

Kosten: gratis

Elke maandagmiddag een gratis inspirerende lezing of gezellige workshop voor senioren! Voorlopig doen we dat online. Desondanks is het gelukt om een leuk en afwisselend programma samen te stellen. Op 26 april nemen Jaap Tesselaar en Isa van Klaveren je mee op weg langs literatuur van vroeger en nu waarin reizen centraal staat.

Reisboeken zijn ongekend populair. Van alle boeken die in de bibliotheek worden uitgeleend, nemen zij een belangrijk deel in. Niet alleen de reisgidsen, ook de boeken over het reizen zelf. Over het avontuur dat in iedere reis schuilt, over de ontberingen die een reis met zich meebrengt, over de ontdekkingen die de reiziger doet. Ze zijn er echt in alle soorten en maten.

Dat begint al in je jeugd. Wie is niet opgegroeid met Alleen op de wereld? Met De scheepsjongens van Bontekoe, Een brief voor de Koning of Kruistocht in spijkerbroek? Van die meeslepende boeken die over helden verhalen die op reis naar een hoger doel van alles en nog wat overwinnen en redden wat er te redden valt.  Of waarin de helden jong en jeugdig op pad gaan en gelouterd als volwassenen het avontuur tot een goede afloop brengen.

Er zijn dan ook talrijke genres die binnen het etiket ‘reisboek’ passen. Van de klassieke heldenverhalen, zoals de Odyssee, maar ook de tocht van Ilja Pfeiffer op een oude fiets naar Italië of de wandeltocht van Van Lennep in het negentiende-eeuwse Nederland. Of om dichter bij deze tijd te blijven de bestseller Het zoutpad, als een moderne louterende reisvertelling.

In ieder geval staat er weer een grote stapel boeken klaar om de reislust aan te wakkeren en inspiratie op te doen voor een mooie al dan niet fictieve reis.
Jouw reisgidsen zijn Isa van Klaveren en Jaap Tesselaar.

Ze zorgen als gewoonlijk voor een bont aanbod van diverse vormen van reisverhalen en reizigers.
Met nog iets extra’s deze keer.

Heb jij een grote favoriet? Deel die!

Voor het eerst nodigen we ook de deelnemers uit om zelf een bijdrage te leveren. Heb je een favoriet boek over een reis of een reiziger dat niemand mag missen en dat je de andere deelnemers wilt aanbevelen, dan krijg je aan het eind van de sessie twee minuten spreektijd om het boek kort en krachtig voor het voetlicht te brengen. Voor als je echt graag een boek wilt delen!

Wil je dit graag? Vermeld dan bij je inschrijving dat je een boek wilt presenteren en welke dat is!

Hoe werkt het?

Bestel een gratis toegangskaart via onderstaande knop.
Je volgt de workshop of lezing thuis op je eigen computer of tablet.
Je ontvangt op de dag van de workshop rond 10.30 uur een e-mail met de inloggegevens.
Heb je om 11.00 uur nog niets ontvangen, kijk dan in je spambox.

Let op, we kunnen de link alleen rechtstreeks toesturen aan degene die de kaartjes heeft besteld.
Heb je zelf kaartjes besteld voor iemand anders, stuur de e-mail met de link dan door.

Hulp nodig?

Je kunt altijd even bellen naar de bibliotheek (0251-228591). We helpen je graag.

Deze cadeautjes krijg je van …

De online lezingen en workshops in de reeks Lente op ’t plein zijn cadeautjes van Bibliotheek IJmond Noord, Centrum voor de Kunsten Beverwijk, Kennemer Theater en Stichting Welzijn
Beverwijk. Want in deze sombere tijd kunnen we wel een opkikkertje gebruiken.