Lente op 't plein - Wandeling 'De Beek als Bron'

14 juni 2021, van 14:00 tot 15:30 | Scheijbeek aan de Velserweg 2 te Beverwijk

Kosten: gratis

Truus Zonneveld van de Stichting Kunst en Cultuur Beverwijk neemt wandelaars mee langs delen van de wandeling ‘De Beek als Bron’.

Een route langs boven- en ondergrondse beken in Beverwijk, Heemskerk en Wijk aan Zee. Onderweg bestookt Truus de deelnemers met informatie over het landschap, de cultuurhistorie en de plantjes onderweg. De rondwandeling (hooguit 5 km) doet onder andere Scheijbeek, Westerhout en het Duinpark aan.

Startpunt: Scheijbeek aan de Velserweg 2 te Beverwijk.

Na je aanmelding ontvang je van Truus gedetailleerde informatie.

Over de Beek als bron

Beek als Bron wil de vergeten en verwaarloosde waterlopen in de binnenduinrand weer in ere herstellen. Van alle waterlopen in Beverwijk en Heemskerk is de Scheijbeeck wel een heel bijzonder exemplaar. Vandaar dat hij bij de aftrap van het project In 2008 de hoofdrol speelde in de kunstwandeling ‘Beek als Bron’. In 2010 werd de Beek als Bron-wandelroute bewegwijzerd. In 2015 werd de gelijknamige app gelanceerd, en in 2018 verscheen een nieuwe wandelgids.

Deze activiteit wordt aangeboden door: Stichting Kunst en Cultuur Beverwijk, Truus Zonneveld

Reserveren is verplicht!

Bestel een gratis toegangskaart via onderstaande knop of bij de klantenservice in de bibliotheek.

Deze cadeautjes krijg je van …

De lezingen en workshops in de reeks Lente op ’t plein zijn cadeautjes van Bibliotheek IJmond Noord, Centrum voor de Kunsten Beverwijk, Kennemer Theater, Stichting Welzijn Beverwijk en Beverwijk uit de kunst.