We zijn tijdelijk gesloten

De bibliotheken zijn gesloten. De tijdelijke inleverbus in vestiging Beverwijk is geopend.
Omdat jij niet naar ons kunt komen, komen wij naar jou toe. Bestel je boeken hier.

Lente op ’t plein – Fotografieworkshop: De mislukte foto

19 april 2021, van 14:00 tot 15:00 | online

Kosten: gratis

Elke maandagmiddag een gratis inspirerende lezing of gezellige workshop voor senioren! Voorlopig doen we dat online. Desondanks is het gelukt om een leuk en afwisselend programma samen te stellen. Op 19 april geeft kunstenaar en duizendpoot Marcel Fraij de workshop ‘De mislukte foto’.

Anders kijken

Wat is nou eigenlijk mislukt? Mislukt betekent dat het anders is dan je van tevoren bedacht hebt.
Het zegt niets over mooi of lelijk. Kijk nog eens goed naar je mislukte foto; kan je het ook anders bekijken? Kan een mislukte foto ook mooi of bijzonder zijn?

Experimenteren

Je leert technieken om foto´s te laten mislukken en je te concentreren op wat je werkelijk ziet. Toeval en experimenteren zijn de sleutelwoorden. Kunstenaar en vakdocent Marcel Fraij helpt je daarbij. Hij laat je ook inspirerende voorbeelden uit de geschiedenis van de fotografie en kunst zien. Gaat de foto over kleur? Over licht? Over vorm? Of iets anders? Een foto die je gisteren nog weggooide omdat ‘ie mislukt was, vind je na deze workshop misschien wel bijzonder.

Je hebt geen fotografische kennis nodig voor deze workshop.

Handig om klaar te leggen:

• Camera of mobiele telefoon met camera. Het is handig als je een beetje weet hoe die werkt;
  • Doorzichtige of halfdoorzichtige materialen. Dat kan gewoon oud verpakkingsmateriaal zijn, sinaasappelnetje, gehaakt kleedje, bobbelig glas etc. Het mag ook gekleurd zijn;
  • Als je die hebt: een zaklamp of iets dergelijks;
  • Ook handig: een ruimte die je een beetje minder licht kunt maken.

Marcel Fraij?

Komt zijn naam je bekend voor? Dat kan kloppen, want op maandag 1 maart gaf hij online al de workshop ‘Met nieuwe ogen’. Daarin liet hij deelnemers met nieuwe ogen naar hun interieur kijken en gaf hij tips hoe je vervolgens met eenvoudige middelen je interieur een nieuwe look kunt geven.

Hoe werkt het?

Bestel een gratis toegangskaart via onderstaande knop.
Je volgt de workshop of lezing thuis op je eigen computer of tablet.
Je ontvangt op de dag van de workshop rond 10.30 uur een e-mail met de inloggegevens.
Heb je om 11.00 uur nog niets ontvangen, kijk dan in je spambox.

Let op, we kunnen de link alleen toesturen aan degene die de kaartjes heeft besteld.
Heb je zelf kaartjes besteld voor iemand anders, stuur de e-mail met de link dan door.

Hulp nodig?

Je kunt altijd even bellen naar de bibliotheek (0251-228591). We helpen je graag.

Deze cadeautjes krijg je van …

De online lezingen en workshops in de reeks Lente op ’t plein zijn cadeautjes van Bibliotheek IJmond Noord, Centrum voor de Kunsten Beverwijk, Kennemer Theater en Stichting Welzijn Beverwijk. Want in deze sombere tijd kunnen we wel een opkikkertje gebruiken.