De bibliotheekvestigingen Beverwijk en Heemskerk zijn weer open met aangepaste openingstijden! Meer informatie

Lezing/workshop 'Muziek en brein'

7 augustus 2020, van 14:00 tot 16:00 | Cultuurhuis Heemskerk, lokaal B 1

Kosten: € 7,-, inclusief kopje koffie/ thee en iets lekkers

Zomeractiviteit voor senioren. Gabriëlla Munier van Cultuurhuis Heemskerk gaat in op de vraag waarom muziek slim maakt. Ervaar na de pauze zelf wat muziek maken met jou doet.

Drie boeken

Waarom maakt muziek slim en hoe komt het dat er de laatste jaren zoveel aandacht is voor de invloed die muziek op het brein heeft?

In deze gecombineerde lezing en workshop ontdek je aan de hand van drie boeken wat muziek met ons brein doet.

Het bekendste boek is waarschijnlijk het door professor Erik Scherder geschreven Singing in the brain. Het is nu ook in een verkorte editie verkrijgbaar.
Erik is bekend van tv en al jarenlang pleitbezorger van de positieve invloed die muziek op ons brein heeft.
Twee minder bekende boeken zijn Musicofilia van Oliver Sacks en Ons Muzikale Brein van Daniel Levitkin.

Ervaar zelf wat muziek met jou doet!

Om ook zelf te ervaren wat muziek met jouw brein doet, ga je na de pauze samen aan de slag.

Kaartverkoop

Voor € 7,- doe je mee, inclusief kopje koffie / thee en wat lekkers.
Koop je kaartje tijdens de openingsuren van De Bibliotheek IJmond Noord in vestiging Heemskerk of Beverwijk of via onderstaande knop. Of reserveer dan telefonisch via 0251 - 228591.

Je veiligheid staat voorop.

Tijdens de lezing/workshop houden we 1,5 meter afstand van elkaar.

Georganiseerd door...

Dit is een van de activiteiten rond Zomer in Heemskerk, een reeks zomeractiviteiten voor senioren,
georganiseerd door Welschap WelzijnCultuurhuis Heemskerk en De Bibliotheek IJmond Noord.

Andere 'Zomer in Heemskerk'-activiteiten voor senioren