Literaire leestafel: Ierland

2 november 2020, van 14:00 tot 16:00 | bibliotheekvestiging Beverwijk

Kosten: € 5,- voor bibliotheekleden, €7,- voor niet-leden. Inclusief koffie en thee.

Deze zomer gaven oud-leraar Nederlands Jaap Tesselaar en neerlandica Joni Zwart al workshops van een halfuur over de literatuur van zes Europese landen. Dat was zo'n groot succes, dat besloten is om nog vier landen aan bod te laten komen.Vandaag staat Ierland twee uur lang centraal.

Wat kun je verwachten?

In grote lijnen wordt de geschiedenis van het land geschetst: hoe heeft het zijn huidige vorm gekregen, welke gebeurtenissen zijn bepalend geweest?
Tegen deze achtergrond komt vervolgens de literatuur aan de orde, met uitstapjes naar beeldende kunst, muziek, theater en film.
Je krijgt fragmenten te horen uit bekende en minder bekende werken. Je gaat gegarandeerd met een groot aantal leestips naar huis.

Ierland

Land van sprookjes, legenden en elfen. Land van oorlog en aanslagen. Land aan de rand van de Atlantische Oceaan. Land van armoede, van immigratie. Land met een rijke literaire traditie. Oscar Wilde, Samuel Beckett, James Joyce, Colm Tóibín en Sally Rooney zullen allen de revue passeren. Tijdens deze bijeenkomst besteden we ook aandacht aan Het zwijgen van Maria Zachea van Judith Koelemeijer, het geschenkboek van de Nederland Leest-campagne.

Doe mee!

Per keer kunnen maximaal tien mensen meedoen. Elke workshop is op maandagmiddag van 14.00 - 16.00 uur.
De entreeprijs is per keer € 5,- per persoon voor bibliotheekleden en € 7,- voor wie geen lid is.
Dit is inclusief koffie en thee.

We zien erop toe dat jouw verblijf bij ons veilig is. Iedere deelnemer houdt 1,5 meter afstand van anderen.

Koop een kaartje via de knop hieronder of haal tijdens de openingsuren een kaartje bij de klantenservice in bibliotheekvestiging Beverwijk of Heemskerk. Telefonisch reserveren kan dan ook via 0251 - 228591.