Literaire Ontmoeting met Arthur Japin

20 september 2022, van 20:00 tot 21:30 | Kennemer Theater, Kleine Zaal

Kosten: Rang 1 € 16,50, Rang 2 € 14,50. Serieprijs 4 Literaire Ontmoetingen: € 58,- / € 44,- voor bibliotheekleden. CJP-korting: 10%. Bibliotheekpaskorting: € 3,50 op Rang 1 en 2.

Bibliotheek IJmond Noord presenteert samen met het Kennemer Theater in de Kleine Zaal vier maanden achtereen maandelijks op een dinsdagavond een Literaire Ontmoeting met een bekende schrijver. Als eerste is op 20 september Arthur Japin te gast. Op 30 augustus verschijnt bij uitgeverij De Arbeiderspers zijn nieuwste roman 'Wat stilte wil'.

Deze avond staat Arthurs nieuwste roman centraal, waaruit hij natuurlijk fragmenten zal voorlezen. Hij zal vertellen over de totstandkoming van het boek en de achtergronden van dit verhaal. Uiteraard is er ook gelegenheid om hem vragen te stellen. Ook kun je Arthurs nieuwste boek kopen dat je dan ook door hem kunt laten signeren.

Over ‘Wat stilte wil’:

Zingen is Anna’s grote geluk. Zij heeft de stem, het talent en de ambitie, maar een carrière als zangeres is voor een meisje uit haar milieu eind negentiende eeuw ondenkbaar. Met de opkomst van de vrouwenbeweging, het Palingoproer in de Jordaan en de oprichting van het Concertgebouw breekt echter een nieuwe tijd aan. Gesterkt door de eigenzinnigheid en vrijheidszin van schrijvers als Kloos, Verwey, Van Eeden en Van Deyssel, in wier entourage zij terechtkomt, durft Anna haar eigen weg te gaan. Zij oefent in stil verweer haar stem en zet, als onafhankelijke vrouw, haar eerste eigen stappen in de muziek en de liefde. Dan blijkt dat zij buiten de macht van haar familie heeft gerekend…

Over Arthur Japin

Arthur Japin (1956) bezocht het gymnasium in Haarlem. Hij studeerde vervolgens enkele jaren Nederlandse taal- en letterkunde en doorliep de theaterschool. Hij speelde diverse rollen voor radio en televisie en op toneel bij onder andere Toneelgroep Centrum en de Theaterunie. Ook zong hij een kleine rol bij de Nederlandse Opera. In 1987 ontdekte hij het historische, maar tot dan toe onbekende verhaal van twee Afrikaanse prinsjes die in het negentiende-eeuwse Nederland als Hollanders werden opgevoed. Hij stopte met acteren en begon te schrijven.

Over zijn werk

In 1996 debuteerde hij met de verhalenbundel Magonische verhalen.
Met zijn eerste roman 'De zwarte met het witte hart' brak hij nationaal en internationaal door.
Sindsdien verschenen van zijn werk 43 vertalingen in meer dan twintig talen.
‘Een schitterend gebrek' won de Libris-Literatuurprijs, 'De overgave' de NS-Publieksprijs.
Ook schreef Arthur Japin in 2006 het Boekenweekgeschenk 'De grote wereld'. ​​
Geluk, een geheimtaal (november 2019) is Japins tweede deel in de prestigieuze serie Privé-domein, en bevat zijn dagboeken van 2008 - 2018.

Bekijk voor onder meer het volledige overzicht van wat hij heeft geschreven zijn website.

Vooruitblik

Dit najaar verschijnt Japin. Portret van mijn verzonnen familie.
In 2023 wordt de Engelstalige verfilming van Een schitterend gebrek verwacht.

In de collectie

Boeken van Arthur in de collectie van Bibliotheek IJmond Noord vind je hier.

Kaartverkoop

Online via onderstaande knoppen. Voor kaartverkoop van de complete serie van 4, zie onderaan deze pagina.

Of woensdag t/m vrijdag tussen 11.00 en 17.00 uur bij de theaterkassa van het Kennemer Theater. Daar kan het ook vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling.

Meer Literaire Ontmoetingen

18 oktober: Auke Kok.
Zijn meest recente boeken zijn Flinke jongen en Johan Cruijff : De biografie.

15 november: Splinter Chabot
Zijn laatste boek als de Hemel genoeg ruimte heeft kwam op plaats 4 binnen in de Bestseller Top-60.

20 december: Rosita Steenbeek. In april verscheen haar roman Julia.

Bestel hier met korting de hele serie!

Fotoverantwoording

Copyright foto Arthur Japin: Corbino. Geplaatst met toestemming van Singel Uitgeverijen.