Literaire Ontmoeting met Splinter Chabot

15 november 2022, van 20:00 tot 21:30 | Kennemer Theater, Kleine Zaal

Kosten: Rang 1 € 16,50, Rang 2 € 14,50. Serieprijs 4 Literaire Ontmoetingen: € 58,- / € 44,- voor bibliotheekleden. CJP-korting: 10%. Bibliotheekpaskorting: € 3,50 op Rang 1 en 2. Meerprijs voor pubquiz en pizza incl. drankje: € 10,-

Sinds september presenteert Bibliotheek IJmond Noord samen met het Kennemer Theater in de Kleine Zaal maandelijks op een dinsdagavond een Literaire Ontmoeting met een bekende schrijver. Op 15 november is Splinter Chabot te gast. In april verscheen zijn boek ‘als de Hemel genoeg ruimte heeft’. Wil je deze avond een totale ‘regenboogervaring’? Voor wie het leuk lijkt is er vooraf een queer pubquiz met een gezamenlijke pizzamaaltijd.

Over ‘als de Hemel genoeg ruimte heeft’

Vrienden Magnus en Elias zijn elkaars tegenpolen: Magnus galoppeert door het leven, Elias kijkt toe hoe Magnus de wereld naar zijn hand zet. Ze besluiten samen op reis te gaan door een land dat lang geleden betoverend is geweest. De route is uitgestippeld, de bestemming staat vast. Onderweg komen ze voor de grootste keuzes uit hun leven te staan.
Hoewel Magnus in het zonlicht lijkt te leven, is er schaduw in zijn hoofd. Elias ontdekt dat hoe dicht je ook bij iemand komt, uiteindelijk iedereen alleen is met zijn gedachten.
als de Hemel genoeg ruimte heeft is een overdonderende, sprookjesachtige roman over onvoorwaardelijke vriendschap, twijfel en eenzaamheid. Maar bovenal over verlangen en vrijheid.

Over Splinter en zijn werk

Splinter Chabot (1996) is schrijver, programmamaker en politicoloog. In maart 2020 verscheen zijn debuutroman Confettiregen, een ontdekkingstocht naar hoe je jezelf kan zijn. Dat boek werd een bestseller. In 2021 deed Splinter mee aan het populaire tv-programma Wie is de Mol?

Over zijn werk

Bekijk voor meer informatie bijvoorbeeld het Wikipedia-artikel over Splinter.

Vooruitblik

Documentairemaker en toneelregisseur Michiel van Erp gaat Splinters romandebuut Confettiregen verfilmen.

Extra voor liefhebbers: 'queer pubquiz' en pizza

Wil je deze avond een totale ‘regenboogervaring’? Een avond waarbij gezelligheid en ontmoeten voorop staan.

Meld je dan ook aan voor de queer pubquiz. Het wordt een quiz vol LHBTIQ+-gerelateerde vragen over muziek, film, geschiedenis en nog veel meer!
De quiz wordt gespeeld in teams van vier personen. Je kunt je als team aanmelden of individueel, dan zorgen wij dat je in een team geplaatst wordt.

Er is plaats voor maximaal 20 personen dus meld je snel aan.

We sluiten de pubquiz af met een gezamenlijke pizzamaaltijd.
Daarna gaan we door naar de literaire ontmoeting met Splinter Chabot.

Meedoen aan de pubquiz in combinatie met de pizzamaaltijd inclusief een drankje kost € 10,- extra.
Lijkt dit je ook wel leuk? Ook hiervoor kun je je aanmelden achter de knop 'Literaire Ontmoeting met Splinter Chabot'.

In de collectie

Boeken van Splinter in de collectie van Bibliotheek IJmond Noord vind je hier

Kaartverkoop

Online via onderstaande knoppen. Voor kaartverkoop van de complete serie van 4, zie onderaan deze pagina.

Of woensdag t/m vrijdag tussen 11.00 en 17.00 uur bij de theaterkassa van het Kennemer Theater. Daar kan het ook vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling.

Meer Literaire Ontmoetingen

20 december: Rosita Steenbeek. In april verscheen haar roman Julia.

Bestel hier met korting de hele serie!

Fotoverantwoording

Foto: Pascale van Reijn. Geplaatst met mondelinge toestemming van de Schrijverscentrale.