Online stedentrip Athene

15 september 2021, van 20:00 tot 22:00 | Online

Kosten: € 5,00 (Kaartverkoop in de Bibliotheek vanaf 13.00 uur, online 24/7)

Nu is het de grootste stad van Griekenland, maar de grote groei maakte de stad pas sinds de negentiende eeuw door.

Toen werd Athene namelijk de hoofdstad van een opnieuw onafhankelijk koninkrijk. Daarvoor leidde Athene het bestaan van een provinciestad met een glorierijk verleden.

Juist op dat verleden ligt de nadruk van deze lezing. We gaan heel ver de geschiedenis in, naar de Oudheid. Je ziet wereldberoemde monumenten van de Akropolis en zelfs de resten van de gebouwen die daarvoor op de Akropolis hebben gestaan. We zullen, virtueel weliswaar, naar de goed bewaarde Hefaistostempel kijken en genieten van de rijkdommen die het Archeologisch Museum en het Byzantijns Museum te bieden hebben.

Het wordt een feest van herkenning voor wie van de kunst van de Oudheid houdt, maar gegarandeerd hoor je ook veel nieuwe, en soms heel verrassende details en verhalen.

Deze kunstlezing wordt verzorgd door Krzysztof Dobrowolski-Onclin van Bureau Boeiend. Eerdere deelnemers aan de (steden)kunstreizen, en uiteraard wij zelf ook, zijn zeer enthousiast over de deskundigheid van Krzysztof en de manier waarop hij zijn kennis overdraagt.
Een regelrechte aanrader dus! Wacht niet te lang met aanmelden want alle eerdere lezingen door Krzysztof waren in een mum van tijd volgeboekt!

Hoe werkt het?

Aanmelden kan via de oranje knop die hieronder staat. Je volgt de lezing thuis op je eigen computer of tablet via het programma Zoom. Zo zie je alle afbeeldingen en hoor je Krzysztof praten. Bovendien kun je hem vragen stellen.
Je ontvangt op de dag van de lezing rond 10.30 uur een e-mail met de inloggegevens. Heb je om 11.00 uur nog niets ontvangen, kijk dan in je spambox.

(Kaartverkoop in de Bibliotheek vanaf 13.00 uur, online 24/7)