Ontmoet dichters online

4 februari 2021, van 19:30 tot 21:00 | Online

Kosten: gratis

Een inspirerende avond met voordrachten, interviews en de mogelijkheid om vragen te stellen.

Ben jij een echte poëzieliefhebber? Meld je dan aan voor Ontmoet Dichters Online: een online poëzieavond live vanuit het Bibliotheektheater in Rotterdam. Deze avond staat in het teken van voordrachten en interviews met jouw favoriete dichters. Ook krijg je de kans om zélf vragen te stellen!

Programma
Je kunt tijdens Ontmoet Dichters Online kijken en luisteren naar dichters Tsead Bruinja, Iduna Paalman, Maureen Ghazal en Daniëlle Zawadi:

• Tsead Bruinja is nog tot eind januari 2021 Dichter des Vaderlands. Ook verscheen onlangs zijn bundel Springtij, een mooi voorbeeld van documentaire poëzie.
  • Iduna Paalman debuteerde in 2019 met De grom uit de hond halen. De poëziebundel werd lovend ontvangen, genomineerd voor diverse prijzen en bekroond met de Poëziedebuutprijs 2020.
  • Maureen Ghazal studeerde met haar dichtbundel Altijd verschoven ruimtes af aan de Willem de Kooning Academie. In datzelfde jaar won zij de El-Hizjra literatuurprijs voor haar poëzie.
  • Daniëlle Zawadi, geboren in Democratische Republiek Congo, staat vooral bekend om spoken word performances. Zij won in 2020 de BIPOC (Black Indigenous People of Colour) voice award.

De presentatie van de avond is in handen van de Rotterdamse dichter Daniël Dee. De avond komt tot stand door een samenwerking tussen Bibliotheek IJmond Noord, Bibliotheek Rotterdam, Bibliotheek de Boekenberg, Bibliotheek Amstelland, Bibliotheek Zuid-Kennermerland, Bibliotheek Oostland en Probilio.

Aanmelden
Je kunt je via onderstaande link aanmelden voor de webinar. Na aanmelding ontvang je een link die je toegang geeft tot de webinar.