Pop-up leeskring Nederland Leest

30 november 2022, van 10:00 tot 12:00 | vestiging Beverwijk, Rond de tafel

Kosten: deelname gratis

Tijdens Nederland Leest haal je gratis het boek ‘Mevrouw mijn moeder’ van Yvonne Keuls in de bibliotheek.

Lees jouw exemplaar vòòr 30 november en schuif daarna aan bij onze eenmalige pop-up leeskring om met de leden van de online Boekenclub mee te praten over dit boek en het thema ‘Oud worden, jong blijven’. Over de keuze voor haar roman als geschenkboek voor Nederland Leest 2022 zegt Yvonne Keuls: 'Er is geen groter goed dan waardig oud te mogen worden, op je eigen voorwaarden.'

Mevrouw mijn moeder

Met Mevrouw mijn moeder richtte Yvonne Keuls een liefdevol monument op voor haar bijzondere moeder: het is een meeslepend en ontroerend verhaal over ouder worden met veerkracht en zelfbeschikking. Maar ook over het aanpassingsvermogen van een Indische oude dame aan Nederland.
Een boek vol herinneringen en verhalen van vroeger. Een ode aan de vertelkunst van twee sterke eigenzinnige vrouwen. Het is een met veel humor geschreven, persoonlijk en ontwapenend boek waarin de generaties met elkaar in gesprek raken en de kunst van het ouder worden tussen de regels te vinden is.

Oud worden, jong blijven

Nederland Leest gaat in 2022 over het ouder worden in deze tijd: we worden met z’n allen gemiddeld steeds ouder, maar we blijven ook steeds fitter. Oud worden willen we allemaal, maar tegen het proces van ouder worden kunnen we best opzien; het ouder worden van onszelf en het ouder worden van de mensen in onze omgeving. Hoe word je op een fijne manier ouder? Hoe blijf je fit en vitaal? En hoe zorg je ervoor dat je in elke levensfase contact houdt met je medemens?

Nederland Leest

Vanaf 1 november haal je gratis bij de bibliotheek het boek Mevrouw mijn moeder op. Zorg dat je er op tijd bij bent want op=op.