Spreekuur energiebesparing

26 november 2022, van 11:00 tot 13:00 | Vestiging Heemskerk

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Stroom en gas zijn nu erg duur. Daarom is het voordelig zo zuinig mogelijk met energie om te gaan. Heb je vragen hoe je in je huur- of koopwoning het beste energie - en dus geld - kunt besparen, kom dan voor gratis advies naar het inloopspreekuur van EcoHeemskerk. Dit is de plaatselijke vereniging voor duurzame energie, die werkt met vrijwilligers. Het spreekuur is in de bibliotheek van Heemskerk, elke laatste zaterdag van de maand van 11.00 tot 13.00 uur.

Degelijk advies van energiecoaches

EcoHeemskerk werkt met goed opgeleide en ervaren energiecoaches. Zij weten dat thuis minder energie verbruiken op vele manieren kan. En ze kunnen adviseren wat je het beste als eerste kan doen. Vaak is er in je woning namelijk meer mogelijk dan je denkt, ook als je een huurhuis hebt.

Energie besparen levert je geld op

Zij kunnen ook uitleggen dat energie besparen in je woning geen geld hoeft te kosten.
Bijvoorbeeld LED-lampen of een spaardouchekop leveren al na een paar jaar geld op!

Eigenhuisbezitters kunnen ook denken aan plaatsing van zonnepanelen of spouwmuurisolatie.

Subsidies rijksoverheid

En de rijksoverheid helpt ook nog eens bij het energie besparen in je eigen woning door het beschikbaar stellen van subsidies.

Duurzaamheidslening gemeente Heemskerk

De gemeente Heemskerk verstrekt huiseigenaren ook een goedkope, zogenaamde duurzaamheidslening. Hiermee kun je bijvoorbeeld de aanschaf van zonnepanelen financieren.
De energiecoaches kunnen je hier alles over vertellen.

Aarzel niet en kom langs voor gratis advies

Kortom, met al jouw vragen over energie en energiebesparing kun je terecht op het maandelijkse spreekuur van EcoHeemskerk!

Schematische tekening van een slecht geïsoleerd huis met vermeldingen percentages warmte via welk deel van de woning weglekken.