AFGELAST. Nieuwe datum volgt. Voel je goed-weken: Lezing van Els Visser over Dok 69

5 juli 2023, van 14:00 tot 15:00 | Bibliotheek Heemskerk

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Afbeelding van Dok 69, het boek van Els Visser

Kom naar de Voel je goed-weken, een reeks lezingen van verschillende sprekers over gezondheid, levensverhalen en welzijn. Het zijn lezingen in vorm van open podia. Vandaag een lezing van Els Visser over Dok 69.

Els Visser over Dok 69

Dok 69 gaat over de belevenissen van Charlie, een parttime-Fries en deeltijd-vrachtwagenchauffeur. Het is luchtig geschreven en valt onder de categorie humor.

Hij mag als jochie met zijn vader mee op de vrachtwagen naar het buitenland en maakte de escapades van zijn nog jonge vader mee.

'Maarrrr...' sprak vader met zijn zoon af: 'wat tijdens de ritten gebeurt blijft in de cabine.' Charlie zag als ze onderweg waren een heel andere kant van zijn vader dan thuis, wat weer invloed had op wie hijzelf was of kon zijn. Dat leidde soms tot bizarre acties of gevolgen. Hij zoog het leven op en leek niet van plan om ooit volwassen te worden. Hij viel en struikelde en maakte soms meermalen dezelfde fouten.

In het boek volgen we Charlie tot op (toch nog) volwassen leeftijd en lezen over zijn ontmoetingen en gebeurtenissen die hem zijn overkomen of door hem zijn opgezocht.

Charlie zelf over zijn leven:

'Ik wil niet voor de helft tevreden zijn en ik vind het niet erg om te verdwalen, want dan kom je op plekken waarvan je het bestaan niet wist. Het gaat om de reis ernaartoe!'

Lezing van Els Visser over Dok 69

  • Datum: woensdag 5 juli
  • Tijd: 14:00- 15:00 uur
  • Plaats: Bibliotheek Heemskerk (Maerten van Heemskerckplein 3)
  • Toegang: Gratis