Voel je goed-weken: Lezing over het Hospice Huis

6 juli 2023, van 14:00 tot 15:00 | Bibliotheek Beverwijk

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Afbeelding van Piraye Altinoglu

Kom naar de Voel je goed-weken, een reeks lezingen van verschillende sprekers over gezondheid, levensverhalen en welzijn. Het zijn lezingen in vorm van open podia. Vandaag een lezing van de stichting Hospice groep Midden-Kennemerland over hun Hospice Huis.

De stichting Hospice groep Midden-Kennemerland geeft voorlichting over hun Hospice Huis

Ons hospicehuis, genaamd El OmbÅ«, is gevestigd in een grote oude karakteristieke villa aan de Zeestraat in Beverwijk. Het huis is ingericht voor zorg aan mensen die chronisch ziek of in de terminale fase van het leven zijn. Bij de inrichting van ons huis, onze vier kamers voor hospicezorg en twee kamers voor logeerzorg, hebben we zoveel mogelijk een huiselijke sfeer nagestreefd.

Hospicezorg: als de ondersteuning thuis van de terminaal zieke niet (meer) kan, of u er om een andere reden voor kiest, dan biedt het hospicehuis soms een oplossing. 

Logeerzorg: om de mantelzorg te ontlasten kunnen mensen met een chronische ziekte kortdurend in het hospicehuis verblijven.

Ondersteuning thuis: opgeleide vrijwilligers van de hospice ondersteunen terminaal zieke mensen in hun eigen woning of in het verpleeghuis.

Dit kan tot drie keer per week en enkele uren per keer. We komen in Beverwijk, Velsen-Noord, Heemskerk, Uitgeest en Castricum.

Lezing over het Hospice Huis

  • donderdag 6 juli
  • 14.00 - 15.00 uur
  • bibliotheekvestiging Beverwijk (Kerkplein 5)
  • gratis