Winter op 't Plein - Workshop toneelschrijven

8 maart 2021 | Online

Elke maandagmiddag een inspirerende lezing of gezellige workshop voor senioren! Voorlopig doen we dat online, omdat het niet in levende lijve kan. Maar ondanks dat is het gelukt om een leuk en afwisselend programma samen te stellen. Op 8 maart geeft toneelschrijver en theatermaker Iris Stam een workshop toneelschrijven.

Workshop toneelschrijven op maandag 8 maart van 14.00 tot 15.00 uur. Docent Iris Stam

In deze workshop gaan we aan de slag met het schrijven van een monoloog: één personage alleen aan het woord. We laten ons inspireren door een schilderij of foto en fantaseren over wat het figuur op het kunstwerk zegt of denkt, wat zijn dromen en verlangens zijn, en welke geheimen en frustraties er onder de oppervlakte liggen.
Verder zullen we wat dieper ingaan op het ambacht van toneelschrijven, want hoe zorg je ervoor dat je geschreven tekst speelbaar is voor theater?

Iris Stam is toneelschrijver en theatermaker. Daarnaast geeft ze theaterles op verschillende Kunstencentra en scholen.

Hoe werkt het?

Bestel een gratis toegangskaart via onderstaande knop.
Je volgt de workshop of lezing thuis op je eigen computer of tablet.
Je ontvangt op de dag van de workshop rond 10.30 uur een e-mail met de inloggegevens.
Heb je om 11.00 uur nog niets ontvangen, kijk dan in je spambox.

Let op, we kunnen de link alleen rechtstreeks toesturen aan degene die de kaartjes heeft besteld.
Heb je zelf kaartjes besteld voor iemand anders, stuur de e-mail met de link dan door.

Hulp nodig?

Je kunt altijd even bellen naar de bibliotheek (0251-228591). We helpen je graag.

Deze cadeautjes krijg je van …

De online lezingen en workshops in de reeks Winter op ’t plein zijn cadeautjes van Bibliotheek IJmond Noord, Centrum voor de Kunsten Beverwijk, Kennemer Theater en Stichting Welzijn Beverwijk. Want in deze sombere tijd kunnen we wel een opkikkertje gebruiken.