Winter op 't Plein: Online lezing door Arthur Japin

8 februari 2021, van 14:00 tot 15:00 | Online lezing

Kosten: Gratis

Elke maandagmiddag een inspirerende lezing of gezellige workshop voor senioren! Voorlopig doen we dat online, omdat het niet in levende lijve kan. Maar ondanks dat is het gelukt om een leuk en afwisselend programma samen te stellen. Op 8 februari is de schrijver Arthur Japin online te gast.

In september verscheen Arthur Japins nieuwste boek Mrs. Degas.
Arthur vertelt over de totstandkoming van deze roman en hij leest eruit voor.

Je kunt Arthur ook vragen stellen.

Over ‘Mrs Degas’

Parijs, 1912. Edgar Degas, de schilder, is blind geworden. Wanneer hij zijn huis uit moet, duikt een jonge vrouw op om zijn archieven te helpen ordenen. Maar zij is niet wie zij beweert te zijn en in het geheim brengt zij verslag uit over haar bezoekjes, waarbij zij opzettelijk Degas’ herinnering wekt aan de enige – en onmogelijke – liefde van zijn leven: zijn blind geworden Amerikaanse nichtje Estelle, een Creoolse uit New Orleans. Hij schilderde haar daar terwijl zij bloemen aan het schikken was.
Aan wie schrijft zij deze verslagen? En waarom blijft zij maar hameren op Degas’ meest pijnlijke herinnering?

Over Arthur en zijn boeken

Lees hier meer over Arthur Japin en zijn boeken.

Hoe werkt het?

Bestel een gratis toegangskaart via onderstaande knop.
Je volgt de workshop of lezing thuis op je eigen computer of tablet.
Je ontvangt op de dag van de workshop rond 10.30 uur een e-mail met de inloggegevens.
Heb je om 11.00 uur nog niets ontvangen, kijk dan in je spambox.

Let op, we kunnen de link alleen rechtstreeks toesturen aan degene die de kaartjes heeft besteld.
Heb je zelf kaartjes besteld voor iemand anders, stuur de e-mail met de link dan door.

Hulp nodig?

Je kunt altijd even bellen naar de bibliotheek (0251-228591). We helpen je graag.

Andere 'Winter op 't plein'-activiteiten in februari

Zing je mee met Rozemarijn? - 1 februari van 14.00 - 15.00 uur.

De liefde in de literatuur – 15 februari van 14.00 – 15.30 uur.

Dansen in je eigen huiskamer – 22 februari van 14.00 - 15.00 uur.

Deze cadeautjes krijg je van …

De online lezingen en workshops in de reeks Winter op ’t plein zijn cadeautjes van Bibliotheek IJmond Noord, Centrum voor de Kunsten Beverwijk, Kennemer Theater en Stichting Welzijn Beverwijk. Want in deze sombere tijd kunnen we wel een opkikkertje gebruiken.

Fotoverantwoording

Op de foto rust copyright. © Corb!no (Maarten Corbijn)