Winter op 't Plein: Schatgraven in de poëzie

25 januari 2021, van 14:00 tot 15:30 | Online workshop. Docenten Joni Zwart en Jaap Tesselaar

Kosten: Gratis

Elke maandagmiddag een inspirerende lezing of gezellige workshop voor senioren! Voorlopig doen we dat online, omdat het niet in levende lijve kan. Maar ondanks dat is het gelukt om een leuk en afwisselend programma samen te stellen.

De online lezingen en workshops zijn een cadeautje van Bibliotheek IJmond Noord, Centrum voor de Kunsten Beverwijk, Kennemer Theater en Stichting Welzijn Beverwijk, want in deze sombere tijd kunnen we wel een opkikkertje gebruiken.

Wat is er te doen in januari?

Schatgraven in de poëzie
Tijdens de Nationale Poëzieweek besteden we op maandag 25 januari volop aandacht aan gedichten. Met zevenmijlslaarzen reizen we hinkstapsgewijs door de wereldpoëzie en doen we een greep uit de nationale poëzieschatkist. Zoveel mogelijk windstreken en zoveel mogelijk tijden komen aan bod. Een keur aan dichters en gedichten komt langs. We maken een persoonlijke keuze uit de Nederlandstalige poëzie: Wat en wie mag je volgens ons niet missen? En volgens jou?

We proberen een antwoord te vinden op vragen als ‘wat is een gedicht?’, ‘wat maakt een gedicht een goed gedicht?’, 'welke dichtvormen zijn er zoal?’, ‘waarop moet je letten als je zelf wilt schrijven?'

Ook dagen we de deelnemers aan de workshop uit om een gedicht te maken, als antwoord op een beroemd Nederlands gedicht (‘Hé Gorter, kan die Mei van jou nou niet wat korter?!’). En we sluiten af met de online quiz: 'Wie weet alles?'

Dat alles op 25 januari, tijdens de Nationale Poëzieweek, vanuit Bibliotheek IJmond Noord, live bij je thuis.

Als echte poëzieliefhebber kun je je ook aanmelden voor Ontmoet Dichters Online: een online poëzieavond live vanuit het Bibliotheektheater in Rotterdam. Deze avond staat in het teken van voordrachten en interviews met jouw favoriete dichters. Ook krijg je de kans om zélf vragen te stellen! Wil jij deze online avond op 4 februari bijwonen: Klik hier.

Wil je ook de online workshop Dansen in je eigen huiskamer op 4 januari bijwonen? Klik hier.

Wil je ook de online workshop Zing je mee? op 11 januari bijwonen? Klik hier.

Wil je ook de online leestafel Winter in de literatuur op 18 januari bijwonen? Klik hier.

Hoe werkt het?

Bestel een gratis toegangskaart via onderstaande knop.
Je volgt de workshop of lezing thuis op je eigen computer of tablet.
Je ontvangt op de dag van de workshop rond 10.30 uur een e-mail met de inloggegevens.
Heb je om 11.00 uur nog niets ontvangen, kijk dan in je spambox.
Let op, we kunnen de link alleen rechtstreeks toesturen aan degene die de kaartjes heeft besteld.
Heb je zelf kaartjes besteld voor iemand anders, stuur de e-mail met de link dan door.

Op de dag van de activiteit is de weblink ook te vinden op de website van de bibliotheek.

Hulp nodig? Je kunt altijd even bellen naar het Centrum voor de Kunsten (0251- 227673) of naar de bibliotheek (0251-228591). We helpen je graag.

Winter op ’t Plein is een gezamenlijk initiatief van Bibliotheek IJmond Noord, Centrum voor de Kunsten Beverwijk, Kennemer Theater en Stichting Welzijn Beverwijk.