Zomer op 't plein - Griekenland

2 augustus 2021, van 14:00 tot 16:00 | Kennemer Theater / Foyer, Kerkplein 5 Beverwijk

Kosten: € 7,- , inclusief koffie/thee, iets lekkers en drankje na afloop

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Bibliotheek IJmond Noord, Centrum voor de Kunsten Beverwijk, Kennemer Theater en Stichting Welzijn Beverwijk organiseren in het Kennemer Theater zes gezellige middagen voor 55+'ers.

Ook dit jaar is er voor 55-plussers weer Zomer op ’t plein: zes  gezellige maandagmiddagen op en rond het Kerkplein in Beverwijk. Elke middag staat een ander Europees land centraal. Vandaag is dat Griekenland. Per middag kun je deelnemen aan drie heel afwisselende activiteiten van elk ongeveer drie kwartier. Creatieve en muzikale workshops. Maar bijvoorbeeld ook een workshop over de literatuur van het land. Voor echte lezers, maar echt net zo leuk voor wie (bijna) nooit leest!  

Stenen beschilderen met Angela Delsasso

‘Art Stones Beverwijk’ is een kunstproject voor Beverwijk en Wijk aan Zee waaraan iedereen mee kan doen. We gaan stenen beschilderen met als doel ze ergens buiten neer te leggen. Wie de steen vindt, beslist: houden of verder laten reizen.  

Griekse literatuur

Jaap Tesselaar en Isa van Klaveren bespreken kort de geschiedenis van de Griekse literatuur en het land. Natuurlijk geven ze je ook allerlei aantrekkelijke leestips.  

T’ai chi-les door Aleid Ekker

Weliswaar niet Grieks, maar misschien toch interessant voor je, een introductielesje t’ai chi. T'ai chi is een Chinese vorm van bewegen. T'ai chi-bewegingen worden in een vaste volgorde ontspannen en relatief langzaam uitgevoerd. Het is gezond voor lichaam en geest. 

Hapjes en drankjes

Elk land wordt vertegenwoordigd met authentieke hapjes. Er is voor elk wat wils, ook voor vegetariërs.  

Vooruitblik

Koop je toegangsbewijs via onderstaande knop of bij de klantenservice in een van de bibliotheekvestigingen tijdens bemande openingsuren.

Voor je georganiseerd door…

Deze activiteiten zijn voor je georganiseerd door Bibliotheek IJmond Noord, Kennemer Theater, Centrum voor de Kunsten en
Stichting Welzijn Beverwijk.  

Mogelijk gemaakt dankzij…

Zomer op ’t plein 2021 werd mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van het Oranje Fonds, Stichting RCOAK, Fonds Sluyterman van Loo.