Zomer op 't plein - Italië

26 juli 2021, van 14:00 tot 16:00 | Kennemer Theater / Foyer

Kosten: € 7,-, inclusief koffie/thee, iets lekkers en drankje na afloop

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Bibliotheek IJmond Noord, Centrum voor de Kunsten Beverwijk, Kennemer Theater en Stichting Welzijn Beverwijk organiseren in het Kennemer Theater zes gezellige middagen voor 55+'ers.

Ook dit jaar is er voor 55-plussers weer Zomer op ’t plein: zes gezellige maandagmiddagen op en rond het Kerkplein in Beverwijk. Elke middag staat een ander Europees land centraal. Vandaag is dat Italië. Per middag kun je deelnemen aan drie heel afwisselende activiteiten van elk ongeveer drie kwartier. Creatieve en muzikale workshops. Maar bijvoorbeeld ook een workshop over de literatuur van het land. Voor echte lezers, maar echt net zo leuk voor wie (bijna) nooit leest!

Dromen van Italië. Open de dichter in jezelf.

Iedereen heeft wel een beeld van Italië, zelfs al ben je er nooit geweest; Romeinen, pizza’s, scheve torens of romantische films. Hoe kun je daar een gedicht over maken?
Jacob Passander is (snel)dichter. In deze workshop leer je hoe je jouw beeld van, herinnering aan of associatie met Italië kunt omzetten in een gedicht. Door middel van wat speelse en uitdagende oefeningen (noem het maar woordspelletjes) word je stapsgewijs op weg geholpen om zelf een gedicht te schrijven.
Deze interactieve workshop is vooral bedoeld om mensen het plezier in spelen met taal en het eigen vermogen om in woorden je gevoel of gedachten uit te drukken te laten ontdekken.
Jacob: ‘Ik kan jouw poëtische talent aanscherpen zonder je voor de leeuwen te werpen.’

De workshop door Jacob komt in plaats van die van Giovanni Masetti. die verhinderd is.

Italiaanse literatuur

Jaap Tesselaar en Isa van Klaveren bespreken kort de geschiedenis van de Italiaanse literatuur en het land. Natuurlijk geven ze je ook allerlei aantrekkelijke leestips. 

Opera(geschiedenis) met Gabrielle Munir

Tijdens deze workshop maak je een muzikale tijdreis door de Italiaanse opera. Door middel van luisterfragmenten (en door zelf te zingen) leidt Gabrielle je door de geschiedenis van de Italiaanse opera. Hoe kwam de opera tot stand en hoe veranderde deze in de loop der eeuwen? Wat zijn de verschillen? Welke bekende operagebouwen zijn er en wat was hun invloed? En welke invloed had de opera op buitenlandse componisten zoals Mozart? 

Hapjes en drankjes

Elk land wordt vertegenwoordigd met authentieke hapjes. Er is voor elk wat wils, ook voor vegetariërs. 

Vooruitblik

Koop je toegangsbewijs via onderstaande knop of bij de klantenservice in een van de bibliotheekvestigingen tijdens bemande openingsuren.

Voor je georganiseerd door…

Deze activiteiten zijn voor je georganiseerd door Bibliotheek IJmond Noord, Kennemer Theater, Centrum voor de Kunsten en 
Stichting Welzijn Beverwijk. 

Mogelijk gemaakt dankzij…

Zomer op ’t plein 2021 werd mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van het Oranje Fonds, Stichting RCOAK, Fonds Sluyterman van Loo.

Fotoverantwoording

Copyright foto: Jacob Passander