Zomer op 't plein - Oostenrijk

9 augustus 2021, van 14:00 tot 16:00 | Kennemer Theater / Foyer, Kerkplein 5 Beverwijk

Kosten: € 7,-, inclusief koffie/thee, iets lekkers en drankje na afloop

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Bibliotheek IJmond Noord, Centrum voor de Kunsten Beverwijk, Kennemer Theater en Stichting Welzijn Beverwijk organiseren in het Kennemer Theater zes gezellige middagen voor 55+'ers.

Ook dit jaar is er voor 55-plussers weer Zomer op ’t plein: zes gezellige maandagmiddagen op en rond het Kerkplein in Beverwijk. Elke middag staat een ander Europees land centraal. Vandaag is dat Oostenrijk. Per middag kun je deelnemen aan drie heel afwisselende activiteiten van elk ongeveer drie kwartier. Creatieve en muzikale workshops. Maar bijvoorbeeld ook een workshop over de literatuur van het land. Voor echte lezers, maar echt net zo leuk voor wie (bijna) nooit leest!   

Astrid Gorter over muziek

Oostenrijk is een bakermat voor talloze beroemde componisten. Zoals bijvoorbeeld Mozart. Wat weet je van deze componist? Ook aandacht voor een beroemde musical die zich afspeelt in Oostenrijk en die op dit moment weer in de schijnwerpers staat in ons eigen land.  

Mozart en het orgel

Organist Hans Kelder laat muziek van Wolfgang Amadeus Mozart horen. Op niet zomaar een orgel, maar op een 18e-eeuws orgel dat is gebouwd door  Christian Müller. Jan Kramer vertelt het een en ander over dit beroemde orgel.  

Oostenrijkse literatuur

Jaap Tesselaar en Isa van Klaveren bespreken kort de geschiedenis van de Oostenrijkse literatuur en het land. Natuurlijk geven ze je ook  allerlei aantrekkelijke leestips.

Hapjes en drankjes

Elk land wordt vertegenwoordigd met authentieke hapjes. Er is voor elk wat wils, ook voor vegetariërs.  

Vooruitblik

Koop je toegangsbewijs via onderstaande knop of bij de klantenservice in een van de bibliotheekvestigingen tijdens bemande openingstijden.

Voor je georganiseerd door…

Deze activiteiten zijn voor je georganiseerd door Bibliotheek IJmond Noord, Kennemer Theater, Centrum voor de Kunsten en Stichting Welzijn Beverwijk.

Mogelijk gemaakt dankzij…

Zomer op ’t plein 2021 werd mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van het Oranje Fonds, Stichting RCOAK, Fonds Sluyterman van Loo.  

Fotoverantwoording

Foto van het interieur van de Grote Kerk met het Müller-orgel.
Attribution: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons