Zomer op ’t plein – thema: Spanje UITVERKOCHT!

20 juli 2020, van 14:00 tot 16:00 | Op en rond het Kerkplein Beverwijk

Kosten: € 7,- incl. koffie/thee, iets lekkers & een drankje

De activiteit van vanmiddag is uitverkocht. Er zijn wel kaarten beschikbaar voor de komende weken. Voor senioren: zes gezellige maandagmiddagen op en rond het Kerkplein. Van 14.00 tot 16.00 uur kun je meedoen aan vier leuke activiteiten van elk een halfuur. Na afloop is er een drankje.

Zo is er bijvoorbeeld een workshop met en over literatuur van het land. Leuk voor echte lezers, maar echt net zo leuk voor wie (bijna) nooit leest!
En we verrassen je graag met creatieve en muzikale workshops. Ooit gedacht dat er een muzikant, dirigent of kunstenaar in je schuilt? Wij wel!
Hoe dan ook: ontmoeting en gezelligheid staan voorop!

Vandaag: Spanje

Elke maandag staat een Europees land centraal. Vandaag is dat Spanje. De komende weken zijn dat: Turkije (27 juli), Duitsland  (3 augustus), België (10 augustus), Engeland en Schotland (17 augustus).

Flamenco!

Als je aan Spanje denkt, denk je aan flamenco. In deze workshop luisteren we naar muziek, duiken we in het verhaal van de flamenco en proberen we een aantal bewegingen uit. Olé! Docent: Trudy van Velsen.

Cello

Met muzikale begeleiding van een cello ga je op de plek ('sur place') bewegen en wat rekken en strekken op muziek (voeten op de vloer!). Met Orff-instrumentarium maken we meerstemmig allerlei ritmes (en wat melodieën) die specifiek zijn voor Spanje. Docent: Bas van Waard.

Stempels en mozaïektegels maken

Dit past uitstekend bij Spanje. Een asymmetrisch ontwerp wordt in herhaling al snel erg leuk. Docent: Yvonne.

Spaanse taal en literatuur

Oud-leraar Nederlands Jaap Tesselaar en neerlandica Joni Zwart laten je kennismaken met verrassende aspecten van de Spaanse literatuur en taal.

Corona

Laat je vanwege corona nou niet weerhouden om te komen; we houden ons streng aan de veiligheidsmaatregelen!

Entree

Toegang: € 7,- per middag voor 4 workshops, inclusief koffie/thee, wat lekkers en een drankje. Toegangsbewijzen zijn te koop via de knop hieronder en bij de klantenservice in De Bibliotheek.
Telefonisch reserveren tijdens de openingstijden van De Bibliotheek kan ook: 0251 – 228591.

Georganiseerd door ... / Mogelijk gemaakt door ...

Voor jou georganiseerd door De Bibliotheek IJmond Noord, Centrum voor de Kunsten Beverwijk, Kennemer Theater en Stichting Welzijn Beverwijk.De middagen zijn mogelijk gemaakt dankzij financiële bijdragen van het Oranjefonds, Stichting RCOAK, Fonds Sluyterman van Loo en de Rabobank.