Zomer op ’t plein – thema: Turkije

27 juli 2020, van 14:00 tot 16:00 | Op en rond het Kerkplein Beverwijk

Kosten: € 7,- incl. koffie/thee, iets lekkers & een drankje

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Voor senioren: zes gezellige maandagmiddagen op en rond het Kerkplein. Van 14.00 tot 16.00 uur kun je meedoen aan vier leuke activiteiten van elk een halfuur. Na afloop is er een drankje.

Zo is er bijvoorbeeld een workshop met en over literatuur van het land. Leuk voor echte lezers, maar echt net zo leuk voor wie (bijna) nooit leest!
En we verrassen je graag met creatieve en muzikale workshops. Ooit gedacht dat er een muzikant, dirigent of kunstenaar in je schuilt? Wij wel!
Hoe dan ook: ontmoeting en gezelligheid staan voorop!  

Vandaag: Turkije

Elke maandag staat een Europees land centraal. Vandaag is dat Turkije. De komende weken zijn dat: Duitsland  (3 augustus), België (10 augustus), Engeland en Schotland (17 augustus).

Dirigeren

In klassieke muziek komt de term Alla Turca (ltaliaans voor op z'n Turks) voorbij. Wat houdt dat in?
Welke instrumenten die vandaag de dag in de orkesten gebruikt worden, komen uit Turkije?
In deze workshop gaan we op onderzoek uit. Er wordt muziek beluisterd en gekeken naar instrumenten van vroeger. Docent: Astrid Gorter

Saz-workshop

Maak kennis met het snaarinstrument de bağlama, in Nederland meestal saz genoemd. Docent: Umit.

Turkse taal en literatuur

Oud-leraar Nederlands Jaap Tesselaar en neerlandica Joni Zwart laten je kennismaken met verrassende aspecten van de Turkse literatuur en taal.

Rondleiding door...

Weliswaar niet echt (of eigenlijk echt niet) binnen het thema van vandaag passend, maar evengoed wél interessant: een rondleiding door de Grote Kerk.
Maak kennis met een unieke geschiedenis van Beverwijk. In een vakantie bezoeken mensen vaak kerken of andere gebedshuizen, zoals tempels of moskeeën. Hoe mooi kan het zijn om eens de eigen Wijkertoren/Grote Kerk te bezoeken. Hans Kelder, de organist van de grote kerk vertelt! Over het door Christiaan Muller gebouwde, in 1756 opgeleverde orgel valt namelijk veel te vertellen. Nog mooier wordt het als erop gespeeld wordt. Kom meer over dit rijksmonument te weten en hoor hoe het klinkt. Docent: Jan Kramer.

Corona

Laat je vanwege corona nou niet weerhouden om te komen; we houden ons streng aan de veiligheidsmaatregelen!

Entree

Toegang: € 7,- per middag voor 4 workshops, inclusief koffie/thee, wat lekkers en een drankje.

Toegangsbewijzen zijn te koop via de knop hieronder en bij de klantenservice in De Bibliotheek.
Telefonisch reserveren tijdens de openingstijden van De Bibliotheek kan ook: 0251 – 228591.  

Georganiseerd door ... / Mogelijk gemaakt door ...

Voor jou georganiseerd door De Bibliotheek IJmond Noord, Centrum voor de Kunsten Beverwijk, Kennemer Theater en Stichting Welzijn Beverwijk.
De middagen zijn mogelijk gemaakt dankzij financiële bijdragen van het Oranjefonds, Stichting RCOAK, Fonds Sluyterman van Loo en de Rabobank.