Zomer op ’t plein – thema: België

10 augustus 2020, van 14:00 tot 16:00 | Op en rond het Kerkplein Beverwijk

Kosten: € 7,- incl. koffie/thee, iets lekkers & een drankje

Voor senioren: zes gezellige maandagmiddagen op en rond het Kerkplein. Van 14.00 tot 16.00 uur kun je meedoen aan vier leuke activiteiten van elk een halfuur. Na afloop is er een drankje.

Vandaag: België

Elke maandag staat een Europees land centraal. Vandaag is dat België. volgende week is dat tot slot nog Engeland (17 augustus).

Zo is er bijvoorbeeld een workshop met en over literatuur van het land. Leuk voor echte lezers, maar echt net zo leuk voor wie (bijna) nooit leest!
En we verrassen je graag met creatieve en muzikale workshops. Ooit gedacht dat er een muzikant, dirigent of kunstenaar in je schuilt? Wij wel!
Hoe dan ook: ontmoeting en gezelligheid staan voorop!

Briefkaarten maken

Tijdens deze workshop maak je een briefkaart geïnspireerd op het thema België. Je gebruikt daarbij zacht poederpastel om een vrolijk tafereel te toveren op de ruwe, gekleurde papieren ondergrond. Je brengt dat op het papier met speciaal hiervoor bedoelde sponsjes en zachte paletmessen.

Heb je zelf een vakantiefoto of een voorwerp waaraan voor jou een bijzondere herinnering aan onze zuidelijke buren verbonden is, neem die dan vooral mee!

De workshop is bedoeld om lekker aan de slag te kunnen en veel uit te proberen. Ontdek in een gemoedelijke sfeer hoe je met deze geconcentreerde kleuren in laagjes een landschap of een ander thema kunt neerzetten. Docent: Monika Loster.

"Belgisch tekenen"

Naast Manneken Pis en ‘de patattekes’, staat België ook bekend om zijn strips. Vooral de karakters in die strips zijn écht komisch. De Belgen hebben gewoon véél meer humor (aldus de docent) dan wij nuchtere Nederlanders, dus hoe gaan wij dat aanpakken in deze korte workshop? Kunstenaar Marcel Fraij laat zien dat je door middel van toeval en een beetje fantasie humor in je tekeningen kunt krijgen. Een echt Belgische striptekening dus. Je gaat aan de slag met stift en papier.
BELANGRIJK!: je hoeft NIET te kunnen tekenen, want de tekening ontstaat toevallig. Docent: Marcel Fraij.

Belgische taal en literatuur

Oud-leraar Nederlands Jaap Tesselaar en neerlandica Joni Zwart laten je kennismaken met verrassende aspecten van de Belgische literatuur en taal.

Fotoworkshop

Namens fotoclub ISOO geeft René Beentjes de workshop Hoe maak je leuke, betere en mooie foto's.
Voor beginners en amateurs met camera en/of smartphone. Dus neem je telefoon en/of digitale fototoestel mee.

Corona

Laat je vanwege corona nou niet weerhouden om te komen; we houden ons streng aan de veiligheidsmaatregelen!

Entree

Toegang: € 7,- per middag voor 4 workshops, inclusief koffie/thee, wat lekkers en een drankje.

Toegangsbewijzen zijn te koop via de knop hieronder en bij de klantenservice in De Bibliotheek.
Telefonisch reserveren tijdens de openingstijden van De Bibliotheek kan ook: 0251 – 228591.

Georganiseerd door ... / Mogelijk gemaakt door ...

Voor jou georganiseerd door De Bibliotheek IJmond Noord, Centrum voor de Kunsten Beverwijk, Kennemer Theater en Stichting Welzijn Beverwijk.
De middagen zijn mogelijk gemaakt dankzij financiële bijdragen van het Oranjefonds, Stichting RCOAK, Fonds Sluyterman van Loo en de Rabobank.