Zomer op ’t plein – thema: Engeland

17 augustus 2020, van 14:00 tot 16:00 | Op en rond het Kerkplein Beverwijk

Kosten: € 7,- incl. koffie/thee, iets lekkers & een drankje

Voor senioren: zes gezellige maandagmiddagen op en rond het Kerkplein. Van 14.00 tot 16.00 uur kun je meedoen aan vier leuke activiteiten van elk een halfuur. Na afloop is er een drankje.

Zo is er bijvoorbeeld een workshop met en over literatuur van het land. Leuk voor echte lezers, maar echt net zo leuk voor wie (bijna) nooit leest!
En we verrassen je graag met creatieve en muzikale workshops. Ooit gedacht dat er een muzikant, dirigent of kunstenaar in je schuilt? Wij wel!
Hoe dan ook: ontmoeting en gezelligheid staan voorop!

Vandaag: Engeland

De afgelopen vijf maandagen stond steeds een Europees land centraal. Vandaag is dat tot slot Engeland.

The Royal Family

In deze workshop muziektheater draait het allemaal om het Britse koningshuis. Hoe ging het er vroeger aan toe aan het Engelse hof? Docent: Trudy van Velsen.

Engelse taal en literatuur

Oud-leraar Nederlands Jaap Tesselaar en neerlandica Joni Zwart laten je kennismaken met verrassende aspecten van de Engelse literatuur en taal.

Cello

Met muzikale begeleiding van een cello ga je op de plek ('sur place') bewegen en wat rekken en strekken op muziek (voeten op de vloer!). Met Orff-instrumentarium maken we meerstemmig allerlei ritmes (en wat melodieën) die specifiek zijn voor Engeland. Docent: Bas van Waard.

Workshop boetseren

Deze workshop is ook geschikt voor mensen die nooit eerder geboetseerd hebben. Je maakt een klein
boetseerwerk in klei, geïnspireerd op het thema Engeland of Schotland. Docent: Monika Loster.

Corona

Laat je vanwege corona nou niet weerhouden om te komen; we houden ons streng aan de veiligheidsmaatregelen!

Entree

Toegang: € 7,- per middag voor 4 workshops, inclusief koffie/thee, wat lekkers en een drankje.

Toegangsbewijzen zijn te koop via de knop hieronder en bij de klantenservice in De Bibliotheek.
Telefonisch reserveren tijdens de openingstijden van De Bibliotheek kan ook: 0251 – 228591.

Georganiseerd door ... / Mogelijk gemaakt door ...

Voor jou georganiseerd door De Bibliotheek IJmond Noord, Centrum voor de Kunsten Beverwijk, Kennemer Theater en Stichting Welzijn Beverwijk.
De middagen zijn mogelijk gemaakt dankzij financiële bijdragen van het Oranjefonds, Stichting RCOAK, Fonds Sluyterman van Loo en de Rabobank.