Zomer op 't plein - Zweden

16 augustus 2021, van 14:00 tot 16:00 | Kennemer Theater / Foyer, Kerkplein 5 Beverwijk

Kosten: € 7,-, inclusief koffie/thee, iets lekkers en drankje na afloop

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Bibliotheek IJmond Noord, Centrum voor de Kunsten Beverwijk, Kennemer Theater en Stichting Welzijn Beverwijk organiseren in het Kennemer Theater zes gezellige middagen voor 55+'ers.

Ook dit jaar is er voor 55-plussers weer Zomer op ’t plein: zes gezellige maandagmiddagen op en rond het Kerkplein in Beverwijk. Elke middag staat een ander Europees land centraal. Vandaag is dat Zweden. Per middag kun je deelnemen aan drie heel afwisselende activiteiten van elk ongeveer drie kwartier. Creatieve en muzikale workshops. Maar bijvoorbeeld ook een workshop over de literatuur van het land. Voor echte lezers, maar echt net zo leuk voor wie (bijna) nooit leest!  

Yvonne Zomerdijk; kunst

In Zweden is de 100 jaar geleden overleden beeldend kunstenaar Anders Zorn een superster, maar in de rest van Europa is hij grotendeels aan de aandacht ontsnapt. Afgelopen najaar bracht Kunstmuseum Den Haag zijn eerste Nederlandse overzichtstentoonstelling. Tijdens Zomer op het plein kun je zelf aan de slag met zijn bijzondere kleurenpalet.

Bas van Waard; Cello

Abba was een zeer succesvolle Zweedse band in de zeventiger en tachtiger jaren. Elk nummer dat ze schreven werd een hit. Zing samen een of twee van hun liedjes. Bas begeleidt je daarbij op de cello. Welke twee uit hun geniale aanbod het worden, is nog een verrassing.  

Zweedse literatuur

Jaap Tesselaar en Isa van Klaveren bespreken kort de geschiedenis van de Zweedse literatuur en het land. Natuurlijk geven ze je ook allerlei aantrekkelijke leestips.  

Hapjes en drankjes

Elk land wordt vertegenwoordigd met authentieke hapjes. Er is voor elk wat wils, ook voor vegetariërs.  

Koop je toegangsbewijs via onderstaande knop of bij de klantenservice in een van de bibliotheekvestigingen tijdens bemande openingsuren.

Voor je georganiseerd door…

Deze activiteiten zijn voor je georganiseerd door Bibliotheek IJmond Noord, Kennemer Theater, Centrum voor de Kunsten en Stichting Welzijn Beverwijk.

Mogelijk gemaakt dankzij…

Zomer op ’t plein 2021 werd mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van het Oranje Fonds, Stichting RCOAK, Fonds Sluyterman van Loo.

Fotoverantwoording

Bovenstaande foto is vrij bruikbaar in geval van de volgende bronvermelding: JIP, CC BY-SA 4.0 , via Wikimedia Commons