Zomer op 't Plein 2022 - Reis de wereld rond

8 augustus 2022, van 13:30 tot 16:30 | Foyer Kennemer Theater

Kosten: € 10,00 inclusief kopje koffie/thee & hapje & drankje

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Aan het Kerkplein bieden we senioren ook deze zomer weer gezellige maandagmiddagen aan. De inloop met koffie en thee is om 13.30 uur en daarna zijn er van 14.00 tot 16.15 uur twee leuke workshops en een interessante lezing. Tot 16.30 uur is er steeds een gezellige afsluiting met een hapje en een drankje.

Everything is Bigger in America – Or is it?

We kennen allemaal deze stereotype uitspraak: ‘Alles is groter in Amerika.’ Maar is het nu beter of slechter als alles groter, luider of kleurrijker is…?
Kunstenaar Marcel Fraij laat het je zelf onderzoeken door middel van diverse (beeldende) kunstactiviteiten.

Verhalen vertellen!

Samen met docent Giovanni gaan we op reis. Over bergen, door dalen en over zeeën. Wellicht blijven we in Italië of steken we over richting Griekenland. Mooie teksten en beelden bij mooie vergezichten.

Lezing 'Symboliek van planten in de kunst' door Wouter Maas

Maria heeft een lelie, prins Bernhard een anjer en de nationale plant van Nieuw-Zeeland is een varen. Planten en bloemen nemen in de cultuur een belangrijke plaats in als het om symboliek gaat. In deze lezing zul je zien en horen welke betekenissen planten in de kunst innemen en welke rol ze er kunnen spelen. Nu eens is het pure decoratie, dan weer duidt een akelei op de Heilige Geest en een boom op een diepere moraal. 

Een tipje van de sluier willen we alvast oplichten. Al die betekenissen zijn er door ons, de mensen dus, in gelegd. Een appel heeft van nature niets met de zondeval te maken en een tulp niets met geldverspilling. Maar in de kunst kom je het allemaal tegen. Na de lezing weet je dat niet alle schilderijen met daarop bloemen of planten een diepere lading hebben. 

Meedoen kost …

Toegang: € 10,- per middag, inclusief koffie/thee, wat lekkers en een drankje na afloop.

Kaartverkoop

Bij de klantenservice in de bibliotheek, maandag t/m woensdag en vrijdag na 13.00 uur.
Of via onderstaande knop.

Bekijk ook het programma op de laatste maandag in deze serie!

Voor je georganiseerd door …

Zomer op ’t plein is georganiseerd door Bibliotheek IJmond Noord, Centrum voor de Kunsten Beverwijk, Kennemer Theater en Stichting Welzijn Beverwijk.

Het werd mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van Fonds Sluyterman van Loo.