Zomer op 't Plein 2022 - Reis de wereld rond

1 augustus 2022, van 13:30 tot 16:30 | Foyer Kennemer Theater

Kosten: € 10,00 inclusief kopje koffie/thee & hapje & drankje

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Aan het Kerkplein bieden we senioren ook deze zomer weer gezellige maandagmiddagen aan. De inloop met koffie en thee is om 13.30 uur en daarna zijn er van 14.00 tot 16.15 uur twee leuke workshops en een interessante lezing. Tot 16.30 uur is er steeds een gezellige afsluiting met een hapje en een drankje.

Dansen op z’n / haar Arabisch

Dansdocent Rachel laat je kennismaken met leuke, makkelijke dansbewegingen met Arabische invloeden. Ze laat dan ook de bijbehorende traditionele kostuums zien zodat er een mooi beeld ontstaat van de cultuur en de tradities.

Op ‘woordenreis’

Volgens woordkunstenaar Jacob Passander kan iedereen dichten. Ga samen met hem ‘op woordenreis’, via uitdagende opdrachtjes die de woordkunstenaar in jezelf naar boven halen.  En je gaat niet alleen schrijven, maar ook voordragen. En hoe doe je dat dan? 

Lezing 'Ruysdaels gezicht op Beverwijk’ door Krzysztof Dobrowolski-Onclin

In 1646 schilderde Salomon van Ruysdael het ‘Gezicht op Beverwijk’ met op de achtergrond, maar prominent zichtbaar de karakteristieke Wijkertoren. Dit werk bevond zich tot voor kort in de collectie van het Museum of Fine Arts in Boston, maar werd teruggegeven aan de erfgenamen van de vooroorlogse eigenaar.
Zij hebben het onlangs geveild.  

Het schilderij toont een straat in Beverwijk en komt redelijk overeen met de plattegrond van Johannes Blaeu uit 1632-1652. Wel met toevoeging van enkele
bomen, waarvan een dode boom op de voorgrond alsook mensen en dieren.
Voor Beverwijk is het dus een bijzonder en historisch belangrijk schilderij waarover je in deze lezing meer zult horen en waarbij je een duik in de geschiedenis van de stad en de schilderkunst neemt. 

Meedoen kost …

Toegang: € 10,- per middag, inclusief koffie/thee, wat lekkers en een drankje na afloop.

Kaartverkoop

Bij de klantenservice in de bibliotheek, maandag t/m woensdag en vrijdag na 13.00 uur.
Of via onderstaande knop.

Bekijk ook het programma op de volgende maandagmiddagen!

Voor je georganiseerd door …

Zomer op ’t plein is georganiseerd door Bibliotheek IJmond Noord, Centrum voor de Kunsten Beverwijk, Kennemer Theater en Stichting Welzijn Beverwijk.

Het werd mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van Fonds Sluyterman van Loo.