Zwerfafval georganiseerd opruimen - een ambitieus voorbeeld

9 september 2021, van 20:00 tot 21:30 | Vestiging Beverwijk

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Uit ergernis over al het zwerfafval lanceerde projectmanager Rob van Holstein in september 2019 het ambitieuze plan om in het Westland in een jaar tijd een miljoen blikjes en petflessen in te zamelen. In het kader van de komende World Cleanup Day is hij vanavond te gast.

Deze donderdagavond vertelt Rob over zijn bevindingen lopende het eerste jaar, over zijn initiatieven op het gebied van het opzetten van cleanup teams, hoe je dat handig kunt doen en over wat mogelijk is voor gemeenten.
Rob sluit de avond af met praktische tips voor wie zelf zwerfafval wil gaan opruimen.

Alvast meer weten?

Lees dan dit artikel op de website van het AD en bekijk de website van Stichting Cleanup Team.

Entreebewijs

Vanwege de te kiezen ruimte weten we weliswaar graag van tevoren hoeveel mensen deze avond bijwonen, maar je bent deze avond ook zonder je eerst aan te melden van harte welkom.

Je aanmelden kan via de knop hieronder. Of doe dat even tijdens de openingstijden na 13.00 uur (!) bij de klantenservice in vestiging Beverwijk of Heemskerk. Dankjewel.

(Kaartverkoop in de Bibliotheek vanaf 13.00 uur, online 24/7)

World Cleanup Day 2021

Zaterdag 18 september zijn er voor het vierde jaar op rij in heel Nederland allerlei activiteiten rond World Cleanup Day. Met de oproep Wij doen mee! Jij toch ook? hoopt de organisatie veel mensen in beweging te krijgen voor een schone leefomgeving.

World Cleanup Day in Beverwijk

In de weken rond 18 september gaan leerlingen van de basisscholen Het Kompas (dinsdag 14 of 21 september), De Vrijheit (vrijdag 17 september) en De Wilgeroos (maandag 20 september) zwerfafval in de wijk rondom hun school opruimen.
Oproep aan ouders en buurtbewoners: help mee!
Op een aantal basisscholen is er dan ook extra aandacht voor natuur- en milieueducatie. Want, voorkomen is beter dan genezen!

Sociaal Team Beverwijk vroeg allerlei organisaties binnen de gemeente om met ideeën en initiatieven rond World Cleanup Day te komen. Dat leidde al tot de geplande opruimacties van de basisscholen. Het leverde ook andere bruikbare ideeën op.

Zodra het volledige programma bekend is, laten we je dat hier weten.

Fotoverantwoording

Copyright foto: Rob van Holstein