Aan Tafel!

30 november 2019, van 13:00 tot 16:00 | Elke week | vestiging Beverwijk

Kosten: gratis inloop

Kom AAN TAFEL! Elke zaterdagmiddag in november staan er van 13.00 tot 16.00 uur één of meer bijzondere tafels klaar, die te maken hebben met het thema DUURZAAM VOEDSEL.

In november organiseren de bibliotheken in Nederland weer de campagne Nederland Leest. Het boek 'Winterbloei' van Jan Wolkers en het thema Duurzaamheid staan tijdens deze campagne centraal.

De bibliotheek, IVN-Midden Kennemerland en Beverwijk Duurzaam nodigen je hierbij van harte uit om AAN TAFEL te gaan in de bibliotheek!

Er staan elke zaterdagmiddag in november één of meer bijzondere tafels klaar, die te maken hebben met het thema DUURZAAM VOEDSEL.

Je kunt even langslopen om te kijken wat de tafel te bieden heeft of je schuift aan om met onze tafelheer/dame in gesprek te gaan over het thema duurzaam voedsel.

Belangrijke vraag daarbij is: Hoe kunnen wij als consument in Beverwijk en Heemskerk bijdragen aan het verkleinen van onze voedselafdruk?

Het is soms best lastig, als we boodschappen gaan doen, om rekening te houden met alles wat we weten over het milieu en ons eten en drinken.

Daarom proberen we je tijdens het project AAN TAFEL op weg te helpen om verantwoorde keuzes te kunnen maken, die niet te ingewikkeld zijn en bovendien leuk, inspirerend en lekker.

Je kunt op elk moment van de zaterdagmiddag aanschuiven aan een tafel. Het lijkt een beetje op DWDD (De wereld draait door): een rustig muziekje tussendoor en niet alleen praten, maar ook kijken naar korte filmfragmenten en vooral iets ervaren en proeven van duurzaam eten en drinken.

Een mix van korte activiteiten, die je tijdens een bezoek aan de bibliotheek kunt ervaren: horen, zien, beleven en proeven.

Naast proeverijen, korte documentaires en ontdekactiviteiten, zijn er ook informatietafels over duurzame voedselproductie, biodiversiteit, vegetarisch eten enz.

Sommige tafelheren/dames nemen ook wat van hun duurzame producten mee, die je ter plekke kunt kopen.

Je gaat vast niet met lege handen naar huis, want voor elke bezoekers is er ook zonder portemonnee het nodige te "scoren".

De agenda is te vinden op de website en de Facebookpagina van Beverwijk Duurzaam en de bibliotheek.

Kijk vaker dan één keer, want het programma kan worden aangevuld met spontane initiatieven en de website wordt dus regelmatig geactualiseerd.

Als je graag als tafelheer/dame wilt bijdragen aan deze actie, neem dan even contact op met de organisatie: contact@beverwijkduurzaam.nl.