Heleen van Royen & Gerard Alderliefste

26 maart 2019, van 20:00 tot 22:00 | De foyer van het Kennemer Theater in Beverwijk

Kosten: € 15,- / € 12,50 voor bibliotheekleden. Incl. 2 drankjes & 1 bittergarnituur

Vanwege het 100-jarig bestaan van Bibliotheek IJmond Noord pakt de bibliotheek samen met het Kennemer Theater extra uit met niet zomaar een avond rond het Boekenweekthema 2019!

In de theaterfoyer van het Kennemer Theater: een avond rond het Boekenweekthema ‘De Moeder de vrouw’.

Met schrijfster Heleen van Royen en zanger Gerard Alderliefste, die in twee sets van ongeveer twintig minuten heel diverse, bestaande en merendeels bekende liedjes zingt, aansluitend op het thema. Hij begeleidt zichzelf daarbij op gitaar en de piano.

Er zijn deze avond maximaal 120 zitplaatsen in de foyer beschikbaar.

Boekenweekthema: De moeder de vrouw

Het thema van de Boekenweek 2019 is ontleend aan het beroemde gedicht van Martinus Nijhoff ‘De moeder de vrouw’. Ook is het Boekenweekthema een verwijzing naar de bundel De moeder de vrouw van de onlangs overleden Renate Dorrestein, met daarin twee romans (Ontaarde moeders en Mijn zoon heeft een seksleven en ik lees mijn moeder Roodkapje voor) over moederschap.

De website van de Boekenweek

Heleen van Royen

Heleen van Royen (1965) schreef de bestsellers De gelukkige huisvrouw, Godin van de jacht, De ontsnapping, De mannentester en De harstvriendin. In totaal verkocht ze tot nu toe ruim anderhalf miljoen boeken. In 2017 ging haar ontroerende documentaire 'Het doet zo zeer' - over de dementie van haar moeder - in première, waarover NRC Handelsblad schreef: 'Het doet zo zeer is een goede film, heel goed zelfs, als je bedenkt dat dit haar eerste is ****.' Ze woont samen met Bart Meeldijk. (Bronvermelding: website Heleen van Royen)

Website Heleen
Wikipedia over Heleen

Gerard Alderliefste

Gerard is zanger, gitarist en pianist. Met een focus of het Franse powerchanson speelde hij 23 jaar in de driemansband die zijn achternaam droeg (www.alderliefste.nl)  In 2016 verruimt zijn muzikale wereld. Er ontstaan soloconcerten en duetten met musici, waaronder de bijzondere theatertournee met Cor Bakker: En route.

Zijn eerste soloprogramma Dubbel Leven draait twee en een half seizoen van september 2016 tot februari 2019: een enthousiast ontvangen muziektheatervorm van ‘informatieve kleinkunst.’ Werk in de verslavingszorg en muziek worden daarin ingenieus vervlochten.

Gerard pakt lekker uit als hij op pad gaat als Gerard Alderliefste & Friends. Een octet van muziekvrienden, dat alle Franse hits in vol ornaat nieuw leven inblaast. De theatertour Fête du village (werktitel) gaat los in seizoen 2019-2020.

Ook is Gerard verslavingsarts bij de Brijderstichting.

Website Gerard