Meimaand Filmmaand

1 mei 2019 t/m 31 mei 2019 | vestiging Beverwijk

Bibliotheek IJmond Noord viert in 2019 haar 100-jarige bestaan. Iedere maand zijn er activiteiten rond een speciaal thema of gericht op een speciale doelgroep. In mei staat meimaand filmmaand centraal.

Op zaterdag 11 mei is er in vestiging Beverwijk van Bibliotheek IJmond Noord in het kader van het 100 jarig bestaan een extra speciaal Talentenlab. Vanaf 13:00 tot 16:00 uur kan iedereen, van jong tot oud, meedoen aan verschillende workshops die met film te maken hebben.
Zo zijn er:
-     De grote filmmuziekquiz. Download van te voren op je smartphone de app Kahoot.it en speel gratis mee. Er zijn leuke prijzen te winnen! Vanaf 16 jaar.

-     Filmstunts leren en zien: workshop door Moviestunts.nl waarin je van een echte stuntman filmstunts leert. Vanaf 9 jaar.

-     Green Screen filmpjes maken: workshop voor jong en oud in het Digilokaal in vestiging Beverwijk. Leer trucs en filmpjes maken met het Green Screen. Laat je emailadres achter en je ontvangt je filmpje via de mail thuis.

-     Wonden grimeren: workshop voor jong en oud op jeugdafdeling. Leer zelf net echte wonden maken of laat het doen.

Alle workshops zijn gratis en voor iedereen zijn er lekkere filmsnacks.

01-5   Stop motion filmpjes maken met Green Screen
08-5   Filmgeschiedenis door filmmuseum the Eye voor 9-12 jaar
15-5   Stop Motion filmpjes maken: neem je Lego of Playmobil poppetjes mee
22-5   Filmpjes maken met je mobiel 9-12 jaar
29-5   Instagram voor 9-12 jaar

De laatste twee workshops zijn ook voor ouders gratis toegankelijk. Iedere woensdagmiddag in het TalentenLab in Beverwijk van 15:00-17:00 uur.

Op woensdagmiddag 8, 15 en 22 mei kan je op de foto met Harry Potter, Mary Poppins, Elza van Frozen en nog meerfilmspelers. Tussen 14:00-16:00 uur kom je ze tegen in de bibliotheek van Beverwijk. Neem je eigen smartphone mee en, als je die hebt, een selfiestick.

Kinderen die als filmacteur of -actrice willen rondlopen op een van de woensdagmiddagen kunnen zich aanmelden bij Anja, Het reguliere TalentenLab staat in mei op alle woensdagmiddagen ook in het teken van film:01-5   Stop motion filmpjes maken met Green Screen
. Je moet wel in groep 7 of 8 zitten.08-5   Filmgeschiedenis door filmmuseum the Eye voor 9-12 jaar
15-5   Stop Motion filmpjes maken: neem je Lego of Playmobil poppetjes mee
22-5   Filmpjes maken met je mobiel 9-12 jaar
29-5   Instagram voor 9-12 jaar

Kinderen die als filmacteur of -actrice willen rondlopen op een van de woensdagmiddagen kunnen zich aanmelden bij Anja. Je moet wel in groep 7 of 8 zitten.