Nationale voorleesdagen

23 januari 2019 t/m 3 februari 2019

Tijdens de Nationale Voorleesdagen staan we extra stil bij het belang van voorlezen aan jonge kinderen. Bibliotheek IJmond Noord heeft een leuk en gevarieerd programma samengesteld zoals voorlezen, de theatervoorstelling "Poes Pip verdwaalt!" en een activiteitenmiddag georganiseerd door de Kamercommissie.

Lang zullen we Voorlezen!

Voorlezen is elke dag een feest! Tijdens de Nationale Voorleesdagen van zaterdag 23 januari t/m zaterdag 2 februari 2019 staan we extra stil bij het belang van voorlezen aan jonge kinderen. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hen veel plezier.

Een huis voor Harry van Leo Timmers is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2019. Het prentenboek zal centraal staan tijdens De Nationale Voorleesdagen.

Kater Harry is bijna altijd binnen. Maar als vlinder Vera tikkertje wil spelen, gaat hij mee naar buiten. Dan verdwaalt Harry in de stad. Alleen Vera weet de weg naar huis. Kan iemand hem helpen Vera te vinden?

Naast dit boek hebben Nederlandse jeugdbibliothecarissen negen andere prentenboeken gekozen die de Prentenboek TopTien compleet maken.

Bibliotheek IJmond Noord heeft een leuk en gevarieerd programma samengesteld voor jonge kinderen en hun (groot)ouders zoals voorlezen, de theatervoorstelling Poes Pip verdwaalt! en een activiteitenmiddag georganiseerd door de Kamercommissie.

Op zaterdag 2 februari geeft het Zoldertheater een voorstelling in de bibliotheek in Heemskerk voor kinderen van 3 tot 7 jaar en hun (groot)ouders. De voorstelling Poes Pip verdwaalt! is geïnspireerd op het thema uit het Prentenboek van het Jaar Een huis voor Harry. De voorstelling begint om 16:15 uur.
Kaartverkoop (€ 7,50 per persoon) via de website of bureau klantenservice in de bibliotheekvestigingen.

Kinderen tot 7 jaar die tijdens de Nationale Voorleesdagen lid worden van de bibliotheek, krijgen een vingerpoppetje cadeau (zolang de voorraad strekt).

Kijk ook eens op www.nationalevoorleesdagen.nl