En toen?
Dit jaar staat de Kinderboekenweek (30 september t/m 11 oktober) in het teken van geschiedenis met het thema En toen? We gaan terug in de tijd met kinderboeken. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken! In de Bibliotheek organiseren we allerlei leuke activiteiten rondom het thema.

Winnaar Gouden Griffel: Uit Elkaar

Bette Westera Uit elkaar

Uit elkaar van Bette Westera is bekroond met de Gouden Griffel, de prijs voor het best geschreven kinderboek van 2020.

Winnaar Gouden Penseel: Hup Herman!

Yvonne Jagtenberg Hup Herman!

Hup Herman! van Yvonne Jagtenberg won het Gouden Penseel, de prijs voor het best geïllustreerde kinderboek van 2020

Kinderen voor Kinderen

En toen?

Het lied voor de Kinderboekenweek voor Kinderen voor Kinderen is dit jaar geschreven door Tjeerd P. Oosterhuis met Tosca Menten. Het lied gaat over de avonturen en helden van vroeger.

Spannende boeken over geschiedenis

Zilveren griffels en Penselen 2020

De Voorleeshoek

De boekjes van De Voorleeshoek komen van een heel bijzondere locatie deze Kinderboekenweek... Log in met je bibliotheekaccount en bekijk Isabelle Boem en andere voorleesfilmpjes.

Kinderen voor Kinderen - En toen?

Speciaal voor de Kinderboekenweek maakte Kinderen voor Kinderen een toffe videoclip. Bekijk de officiële Kinderboekenweek videoclip En toen?. Wat vind jij ervan?

Werkstuk of spreekbeurt?

Hieronder vind je allerlei leuke informatie binnen het thema Geschiedenis.

E-books over geschiedenis

Naar alle e-books op jeugdbibliotheek.nl