Bibliotheek Wise App

Gepubliceerd op: 6 juni 2014 13:32

Met deze gratis app doorzoek je waar en wanneer je maar wilt op alle mogelijke manieren de online bibliotheekcatalogus en je reserveert er eenvoudig. Je ziet in een oogopslag wat je in huis hebt en over hoeveel dagen je het moet inleveren én je kunt direct verlengen. Nieuw is dat je in een moeite door ook geleende materialen van familieleden, vrienden en kennissen kunt verlengen! Ontdek ook de andere nieuwe mogelijkheden!

Downloads voor Apple en Android

Download voor Apple

Download voor Android

Hoe werkt de App?

Na het starten van de App kunt je je bibliotheek kiezen via de plaatsnamenlijst. Log in met uw gebruikelijke gebruikersnaam/pasnummer en je wachtwoord/pincode.

Daarna kun je gebruikmaken van de faciliteiten zoals je gewend bent in Mijn Menu en de catalogus van uw bibliotheek. Denk aan het zoeken in de catalogus, reserveringen plaatsen en het verlengen van materialen.

Vind je het lastig om een keuze te maken uit het aanbod van uw bibliotheek? Je wordt geholpen met aanwinstenoverzichten, (persoonlijke) lees- en luisteradviezen. Ook kun je zien hoe anderen titels hebben gewaardeerd.

Verlengen voor het hele gezin

Reserveer en verleng niet alleen je eigen boeken, maar ook die van je gezinsleden. Met de Wise App is het namelijk mogelijk om de passen van gezinsleden te beheren. Hiervoor maak je gebruik van machtigingen. Hoe gaat dit in zijn werk?

Machtigingen aanmaken

• Ga naar de menu-optie 'Machtigingen overzicht'.
  • Kies 'Nieuwe machtiging toevoegen'.
  • Kies 'Een ander mag verlengen voor mij' OF 'Ik mag verlengen voor een ander'.
  • Als u voortaan de accounts van uw gezinsleden wilt beheren, moet u dus de optie 'Ik mag verlengen voor een ander' kiezen.
  • Vul de geboortedatum in van gezinslid 1.
  • Vul het pasnummer in van gezinslid 1.
  • Klik daarna op toevoegen.
  • De machtiging is daarmee aangevraagd en moet nu nog bevestigd worden.
  • Als er meer gezinsleden toegevoegd moeten worden, moet u de stappen van hierboven herhalen: geboortedatum invullen, pasnummer invullen, op toevoegen klikken.
  • Zijn alle gezinsleden toegevoegd? Klik op afsluiten. U ziet in het overzicht op het scherm wat u heeft toegevoegd + wat de status ervan is. Bij net aangevraagde machtigingen is dat 'moet nog bevestigd worden'.

Machtigingen bevestigen

• Je gezinsleden moet nu de machtiging bevestigen: oftewel akkoord gaan dat je voortaan voor hem/haar mag verlengen.
  • Eventueel kun je dat zelf doen: je hebt tenslotte het pasnummer en de geboortedatum om in te loggen.
  • Let op: heeft het gezinslid een wachtwoord genomen, dan zul je dat moeten gebruiken.
  • Je ontvangt over het machtigen geen berichten of mails, alle stappen worden binnen de app afgehandeld. Je moet jezelf eerst afmelden.
  • Meld je aan als gezinslid 1.
  • Ga naar de menu-optie 'Machtigingen overzicht'
  • Klik op 'Bevestig'.
  • Herhaal eventueel bovenstaande stappen voor andere gezinsleden.