Nieuwe lesgroep verdieping Nederlandse taal

Gepubliceerd op: 29 april 2021 17:09

Als het Nederlands niet je moedertaal is, valt er nog een wereld te winnen!

Voor iedereen die niet-Nederlandstalig is, maar zich wel graag wil verdiepen in de Nederlandse taal, organiseert Bibliotheek IJmond Noord een lesgroep. Deze is speciaal bedoeld voor mensen die al een aardig mondje Nederlands kennen, maar méér willen weten, zich willen oefenen en verrijken. Want als het Nederlands niet je moedertaal is, valt er nog een wereld te winnen.

In de cursus komen verschillende vaardigheden aan bod. Te weten: schrijven, lezen, spreken, en verschillende grammaticale eigenaardigheden van het Nederlands. Maar ook het idioom in de spreektaal, eigenaardige uitdrukkingen en zegswijzen.

De docent neemt tijdens de cursus ook de tijd en ruimte voor specifieke vragen van de deelnemers. Bovendien behandelt hij – bij voldoende belangstelling - de Nederlandse poëzie. Uit liefde voor de dichtkunst én als middel om preciezer te formuleren.

Kortom, dit wordt een cursus met vele mogelijkheden, wegen en zijpaden die bewandeld kunnen worden. De cursus is bedoeld voor anderstaligen met een gedegen taalachtergrond (minimaal beheersing B1/2F niveau in de eigen moedertaal).  

Schroom niet en geef je op of vraag om meer informatie. De cursus wordt tweemaal per maand gegeven. Mail naar taalhuis@obijmond.nl en vermeld in de onderwerpregel ‘Taalgroep Jaap Tesselaar’. Tesselaar, die ruime ervaring (en plezier) heeft met lesgeven aan niet-Nederlandstaligen, neemt dan contact met je op.